Penkin SM-kisoista kolme kultaa ja pronssi

Junioreiden ja veteraanien penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestettiin tänään Joensuussa. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistui neljä nostajaa, joista jokainen nappasi mitalin. Mitaleista kolme oli kultaisia ja yksi pronssinen!

Kristalle jälleen kultaa ja Suomen ennätys

Kilpailuiden ensimmäinen sotkamolainen oli alle 20-vuotiaiden 57 kilon sarjassa nostanut Krista Määttä. Määttä aloitti kilpailun varmalla 67,5 kilon nostolla ja korotti toiseen suoraan uudet SE-raudat 73 kiloa. Pienellä puristuksella Krista sai nämäkin raudat ylös, ja päätti jättää viimeisen noston käyttämättä säästellen voimiaan kahden viikon päässä siintäviin PM-kilpailuihin. Krista oli kilpailuiden selvästi paras naisjuniori!

Jarilla oli avaimet voittoon

Seuraavana sotkamolaisnostajista oli vuorossa Jari Niskanen, joka kisasi yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa. Ennakkoon todella tiukaksi tiedetty sarja oli tosiaankin sitä, ja mitaleista taisteltiin viimeisiin nostoihin saakka. Niskanen aloitti kilpailun 207,5 kilon nostolla, joka sai tosin hylkäyksen takapuolen nousun takia. Toisella kierroksella Niskanen otti tämän raudan uudestaan kevyesti ja nosto hyväksyttiin, tässä vaiheessa Jari oli kolmantena. Viimeisellä kierroksella muiden epäonnistuttua Jarin pronssi oli varma, ja lähdettiin yrittämään Suomen mestaruutta, se vaatisi onnistuneen noston 215 kilosta. Noston alku oli lupaava, mutta se karkasi valitettavasti kaulalle ja Jarin oli tyytyminen pronssimitaliin.

Juho ennätyskunnossa

Seuraavana vuorossa oli iltakisassa Juho Niskanen alle 20-vuotiaiden 53 kilon sarjassa. Niskanen aloitti ensimmäisen SM-kilpailunsa kevyellä 70 kilon nostolla, ja korotti toiseen 80 kiloon. Nosto oli tiukka, mutta hienosti Juho taisteli raudan ylös ja näin oma ennätys parani SM-lavalla 7,5 kiloa! Viimeisessä nostossa 82,5 kiloa kaatui kaulalle rintaanlaskussa. Juholle ei haastajia ilmaantunut, joten SM-kultaa omalla ennätystuloksella!

Joni sivusi ennätystään

Päivän viimeinen sotkamolainen oli niinikään iltakisassa nostanut Joni Niskanen, joka nosti alle 20-vuotiaiden 66 kilon sarjassa. Joni aloitti kilpailun ennätystään sivuten 90 kilolla, joka jäi lopulta tulokseksi, kun 95 kiloa ei toisella eikä kolmannella kierroksella suostunut tottelemaan Jonia. Joninkin haastajat loistivat poissaolollaan, joten SM-kultaa myös Jonille!

Kilpailut olivat kainuulaisittain menestys, nimittäin myös Kajaanin Kuohun molemmat nostajat nostivat mitaleille. Aira Knutars juhli kultaa yli 50-vuotiaiden 52 kilon sarjassa ja Suke Huovinen pronssia yli 60-vuotiaiden 83 kilon sarjassa.