Neljä visalaista penkkipunnerruksen SM-kisoihin

Junioreiden ja veteraanien penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestetään tulevana lauantaina Joensuussa. Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistuu neljä nostajaa. Jopa neljän mestaruuden päivä on mahdollinen.

Jari Niskasella mielenkiintoinen kamppailu luvassa

Jari Niskanen tekee lauantaina debyyttikilpailun uudessa ikäluokassaan, yli 50-vuotiaissa. Niskasen sarja 105 kiloa on ennakkoon erittäin tasaväkinen. Sarjan kärkipaikkaa pitää Itä-Helsingin Vedon Veijo Räsänen 207,5 kilon tuloksella. Neljä seuraavaa nostajaa jakavat ennakkotilaston kakkossijan 205 kilon tuloksella. Tähän ryhmään kuuluvat Visan Niskanen, Muuramen Harri Hagfors, Helsingin Tapani Laitala ja Kiuruveden Juha Makkonen. Kuudentena oleva Kari Jämsä on punnertanut 195 kiloa. Viisi ensimmäistä nostajaa ovat siis 2,5 kilon sisällä, ja kuudeskin vain 10 kilon päässä muista. Tämän sarjan mitalit voivat jakautua ihan miten vain!

Junioreilla jännitysköyhät kilpailut

Visan muut kolme nostajaa eivät valitettavasti saa Niskasen lailla yhtä mielenkiintoista kilpailua, jokainen kun on yksin sarjassaan. Krista Määttä nostaa alle 20-vuotiaiden 57 kilon sarjassa, ja hän tulee taistelemaan kilpailun parhaan naisjuniorin tittelistä. Kovimman vastuksen Määtälle antaa Lopen Beeda Arvaja. Alle 20-vuotiaiden miesten 53 kilon sarjassa nostava Juho Niskanen ja 66 kilon sarjassa nostava Joni Niskanen varmistanevat mestaruutensa tyylikkäästi henkilökohtaiset ennätykset paukkuen.

Lisää kainuulaisväriä kilpailuihin tuovat lisäksi Kajaanin Kuohun Aira Knutars ja Suke Huovinen.