Juniorit Islantiin, veteraanit Muurameen

Tulevana viikonloppuna sotkamolaiset kilpailevat voimanostossa kahdessa eri kaupungissa ja maassa, kun juniorit matkaavat Reykjavikiin, Islantiin nuorten voimanoston PM-kilpailuihin, ja veteraanit Muurameen veteraanien voimanoston SM-kilpailuihin. Viikonlopulta on odotettavissa menestystä molemmista kilpailuista.

Junioreille mitaleita tulossa

Krista Määttä kilpailee alle 18-vuotiaiden 57 kilon sarjassa yksin, ja suurimpana tavoitteena onkin jälleen parhaan naissubjuniorin titteli. Tästä tittelistä kilpailemassa ovat kovasti myös Ruotsin Emelie Bergström sarjassa 63 kiloa ja Suomen Mirella Laukkanen sarjassa 84 kiloa.
Pedro Björkstedt nostaa alle 18-vuotiaiden 83 kilon sarjassa, ja on ennakkoon Ruotsin Martin Engquistia 30 kiloa perässä. Pedron kovan nousukunnon tuntien Engquist ei sarjansa mestaruutta tule kovin helpolla pokkaamaan.
Ville Niskanen nostaa alle 18-vuotiaiden 93 kilon sarjassa, ja on ennakkoon kolmantena 55 kiloa Tanskan Nicolai Nielseniä perässä. Sarjan ennakkosuosikki on Ruotsin Simon Karlsson 597,5 kilon tuloksella.

Jari Niskanen taistelee mestaruudesta

Mikko Rusanen on yli 40-vuotiaiden 83 kilon sarjassa ennakkoon viidentenä tuloksella 577,5 kiloa. Sarjan kärkipaikan jakavat Joensuun Tomi Vikla ja Elimäen Vesa Hartikainen 680 kilon tuloksilla. Mitaleille pääsy vaatiikin viime vuoden SM-neloselta todellista venymistä, ja muiden kilpakumppaiden epäonnistumisia.
Jyrki Nilosaari tekee yli 40-vuotiaiden 93 kilon sarjassa paluun voimanostolavoille 4 vuoden tauon jälkeen ja tekee samalla SM-kisadebyyttinsä. Nilosaarella, kuten myös toisella kilpakumppanilla ei tilastotulosta löydy, joten lopputuloksia on miltei mahdoton ennustaa. Sarjan kärkipaikkaa pitävä Helsingin Petteri Hakkarainen tulee todennäköisimmin viemään jälleen Suomen mestaruuden.
Jari Niskanen kilpailee yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa, joka on jälleen erittäin tasaväkinen. Sarjan kärkipaikkaa pitää Helsingin Tapani Laitala 770 kilon tuloksella, Niskanen on 5 kiloa perässä ja isäntäseuran Harri Hagfors 12,5 kiloa Laitalaa perässä. Niskasen erinomaisesti sujuneet treenit povaavat hyvää tulosta myös Muurameen.