Jari Niskanen palaa kv-lavoille torstaina

Mastersien klassisen voimanoston Euroopan mestaruuksista kilpaillaan tällä viikolla Unkarin pääkaupungissa Budapestissä. Sotkamon Visan Jari Niskanen on yksi kolmesta kainuulaisesta, jotka valittiin kilpailuihin Suomen maajoukkueeseen. Kainuun kaksi muuta edustajaa ovat Kajaanin Kuohun Toivo Kyllönen ja Vesa Kovalainen. Niskanen on viimeksi kilpaillut EM-lavalla vuonna 2019, jolloin kotiintuomisena oli varustevoimanoston EM-hopeamitali. Klassisen voimanoston puolella Niskasen mitalitili on vielä avaamatta kansainvälisissä kilpailuissa.

Niskanen kilpailee yli 60-vuotiaiden 105 kilon sarjassa torstaina 2. maaliskuuta kello 14 Suomen aikaa. Sarjaan on ilmoittautunut yhdeksän kilpailijaa, mukana myös hallitseva Euroopan mestari Italian Maurizio Buscarini, jonka tilastotulos 639 kg on sarjan kovin. Niskanen on 522,5 kg tilastotuloksellaan ennakkolistan viimeisenä, mutta Niskasen todellinen tulostaso on viime vuosina ollut 600 kilon tuntumassa. Niskanen onkin asettanut tavoitteekseen Unkariin uran ensimmäisen klassisen voimanoston EM-mitalin.

EM-kilpailuja voi seurata livenä Goodliftin kautta. Kyllönen on kisalavalla jo tiistaina 28.2. klo 11 alkaen ja Kovalainen perjantaina 3.3. klo 10 alkaen. Visan Ville Niskanen on yksi Suomen joukkueen tuomareista.