Ruskanostoissa nähtiin ennätyspainoja

Perinteiset voimanoston kansalliset Ruskanostot kisattiin lauantaina Sotkamon voimailutilassa kymmenen raudan taivuttajan voimin. Kisassa päästiin todistamaan lukuisia ennätysnostoja, joiden kruunuina nähtiin kaksi suomenennätystä.

Ensimmäisen SE:n nosti Joensuun Puntti-Poikien Marketta Harjunen, joka paransi klassisen tyylin jalkakyykyn ennätyksen 162,5 kiloon naisten 69kilon painoluokassa. Nosto vaikutti sen verran helpolta, että parannusta on jatkossa luvassa. Toisen SE:n punnersi penkiltä naisten varustesarjan 69 kilon painoluokassa kisannut Juankosken Punnerruksen Eveliina Partanen. ”Eve” paransi omissa nimissään ollutta ennätystä 135,5 kiloon ja yritys 140 kilosta oli erittäin lähellä onnistua.

Kainuulaisnostajista päivän onnistujiin kuuluivat muun muassa Visan Emilia Haataja ja Ville Niskanen sekä Kajaanin Kuohun Tarmo Lähdesmäki. Emilia paransi omia ennätyksiään kaikissa nostomuodoissa klassisella tyylillä. Jalkakyykyssä hänen tuloksensa oli 147,5 kiloa, penkiltä hän punnersi 85 kiloa ja maastanostossa hyväksyttävään loppuasentoon taipui 182,5 kiloa. Onnistunut kisapäivä tuotti 32,5 kilon parannuksen yhteistulosennätykseen, joka kirjataan nyt luvuin 415 kiloa. Ville paransi ennätystään maastanostossa 272,5 kilon suorituksella. Tarmo oli hurjalla kyykkytuulella ja paransi ennätyksensä 310 kiloon. Yhteistuloksellaan 730 kiloa ”Tare” siirtyi Suomen 2022 tilastorankingissä kolmannelle sijalle. Molemmat kainuulaismiehet kilpailivat varustevoimanostossa.

Erityismaininnan kisassa ansaitsee ensimmäistä kertaa kisalavalle noussut Kiuruveden Urheilijoiden vasta 15-vuotias Ilmari Kukkonen. Kisadebyytti ei olisi voinut paljon paremmin sujua. Kaikki yhdeksän nostoa onnistuivat hyväksytysti kaikin tuomariäänin. Ilmarin tekniikka oli hyvä ja sen varaan on jatkossa hyvä varata isompia rautoja. Tyylikkäästä lavaesiintymisestä johtuen Ilmari palkittiin miesten klassisen kisan parhaana nostajana ja kuuluttajan erikoispalkinnoilla.

Tulokset: https://www.suomenvoimanostoliitto.fi/Tulosarkisto/so-vi-klassinen-ja-varustevoimanosto-sotkamo-8-10-2022/