Emilia Haataja sarjavoittoon Kuopion kansallisissa

Sotkamon Visan uusin nostaja Emilia Haataja suoriutui erinomaisesti Kuopion Painonnostajien järjestämissä kansallisissa klassisen voimanoston kilpailuissa. Emilia nappasi debyyttikisassaan naisten sarjan voiton vain vajaan 0,3 IPF GL -pisteen erolla seuraavaan. Emilian yhteistulos yli 84 kg sarjassa oli 382,5 kiloa.

Emilia aloitti kilpailun kolmella vakuuttavalla jalkakyykyllä 115 kg, 122.5 kg ja 130 kg. Kaikki hyväksyttiin täysin tuomariäänin ja kaksi jälkimmäistä kohensi lisäksi Emilian salilla nostamia ennätyksiä. Penkkipunnerruksessa onnistuneen 65 kg aloituksen jälkeen 70 kg yritys hylättiin unohtuneen tuomarikomennon vuoksi. 2.5 kiloa raskaampi rauta nousi kuitenkin hyväksytysti ja kevyesti viimeisellä yrityksellä. Leipälajissaan maastavedossa Emilian ruuti oli myös todellakin kuivaa: 160 kg, 170 kg ja 180 kg kaikki onnistuneesti ylös ja varojakin jäi vielä viimeiseen nostoon. ”Kaksi markkaa” on vain ajan kysymys!

Emilian ja muidenkin visalaisten seuraava tavoite on 16.7. Sotkamossa kilpailtavat Rantapenkkarit. Kilpailupaikka vaihtuu tutulta Hiukan rannalta toisaalle, josta tiedotetaan myöhemmin lisää.