Pedro Björkstedt viidenneksi EM-lavalla

Sotkamon Visan Pedro Björkstedt on sijoittunut viidenneksi alle 18-vuotiaiden miesten 83 kilon sarjassa nuorten voimanoston EM-kilpailuissa. Björkstedtin tulos 600,0 kiloa on uusi henkilökohtainen ennätys.

Björkstedt aloitti kilpailun omalla ennätyksellään saaden tulokseksi jalkakyykyssä 230,0 kiloa. Penkkipunnerrus kulki tänään myös hyvin, kun viimeisellä nostolla suorille käsille ojentui niin ikään oma ennätys 140,0 kiloa. Maastanostossa Pedrolla oli mahdollisuudet jopa lajimitaliin, mutta tyytyminen oli lopulta neljänteen sijaan ja tulokseen 230,0 kiloa.

Sarjan mestaruuden voitti Ukrainan Danylo Kovalyov tuloksella 752,5 kiloa. Hopealle sijoittui Ukrainan Oleksandr Rubets 687,5 kilolla ja pronssille Venäjän Alexey Shvedov 632,5 kilolla. Sarjan toinen kainuulainen, Kajaanin Kuohun Olli Törrönen oli seitsemäs tuloksella 580,0 kiloa.