Kvartetin voimin varustepenkin SM-kisoihin

Kuva: Joni Niskanen tekee liki 12 vuoden tauon jälkeen paluun kirppusarjaan

Neljä visalaista on ilmoittautunut mukaan tulevana viikonloppuna Ylöjärvellä järjestettäviin varustepenkkipunnerruksen SM-kilpailuihin. Lauantaina SM-lavalle astelevat Aira Knutars ja Mikko Rusanen, sunnuntaina nostovuorossa ovat Emilia Haataja ja Joni Niskanen. Kilpailuihin on ilmoittautunut yhteensä 138 nostajaa, mikä on suurin nostajamäärä sitten vuoden 2015.

Aira Knutars kilpailee yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa lauantaina klo 14:30 alkaen. Knutars on kilpailun kolmannessa nostoryhmässä, joten nostamaan Knutars päässee vasta 15:30 tienoilla. Knutars on sarjansa ainoa nostaja ja kilpailua syntyykin lähinnä ikäluokan parhaan nostajan tittelistä Pomarkun Pyryn Irja Määttästä vastaan. Kilpailu on samalla Knutarsin viimeinen tässä ikäluokassa, ensi vuonna Knutars siirtyy yli 70-vuotiaiden ikäluokkaan historian ensimmäisenä visalaisena.

Mikko Rusanen kilpailee yli 50-vuotiaiden 83 kilon sarjassa lauantaina klo 18 alkavan kilpailun toisessa nostoryhmässä. Rusanen punnersi pari viikkoa sitten Pikkujoulupenkkareissa tilastotuloksekseen 120 kg. Sarjan selkeä ennakkosuosikki on Suomen ennätystä 218 kg nimissään pitävä Tomi Vikla (JoPuPo). Elimäen Vauhdin Vesa Hartikainen on myös 195 kilon tilastotuloksellaan vahva mitalikandidaatti. Keski-Uudenmaan Voiman Timo Lemisen tulos 152,5 kg kevään SM-kilpailuista riittää ennakkotilastojen kolmospaikalle. Sarjaan on ilmoittautunut yhteensä kuusi nostajaa.

Emilia Haataja kilpailee naisten +84 kilon sarjassa sunnuntaina klo 12 alkaen. Haataja on ennakkotilastojen kolmannella sijalla 95 kilon tuloksellaan helmikuun varustevoimanoston SM-kisoista. Hallitseva Suomen mestari, Pornaisten Heavy Teamia edustava Sari Rauhala on omilla kiloluvuillaan 155 kilon tuloksellaan. Helena Rehnbergin (E-SV) tulos heinäkuulta on 120 kg. Sarjan neljännen nostajan, Äänekosken Voimailijoiden Saara Puusaaren tulos syyskuulta on 75 kg, mutta hänkin on juniorivuosinaan punnertanut yli sadan kilon lukemia.

Joni Niskanen kilpailee miesten 59 kilon sarjassa sunnuntaina klo 14 alkaen. Niskanen kilpailee nyt ensimmäistä kertaa avoimessa ikäluokassa SM-tasolla ja haastaa sarjan kestomenestyjän, Rauman Ydinvoimaa edustavan Juha Matti Englundin. Molempien tilastotulokset (Niskanen 110 kg, Englund 100 kg) ovat klassisista kilpailuista, Niskanen tosin kilpaili sarjaa ylempänä. Englundin tulostaso varustepenkissä on ollut aiempina vuosina 120 kilon luokkaa. Miten pitkä painonpudotus on vaikuttanut Niskasen kuntoon, saadaanko paidasta riittävästi potkua mestaruuskamppailuun?

Kainuulaisedustuksen täydentävät Kajaanin Kuohun Toivo Kyllönen (M70 120kg) ja Tarmo Lähdesmäki (M 105kg). Kilpailuja voi seurata suorana Suomen Voimanostoliiton YouTube-kanavan kautta tai tulospöytäkirjan kanssa Powerlifter.cz-palvelun kautta.

Airan kilpailu la 16.12. klo 14:30

Mikon kilpailu la 16.12. klo 18:00

Emilian kilpailu su 17.12. klo 12:00

Jonin kilpailu su 17.12. klo 14:00