Emilia Haataja klassisen voimanoston SM-kisoihin

Sotkamon Visan Emilia Haataja matkaa ainoana kainuulaisnostajana tulevana viikonloppuna avoimen ikäluokan klassisen voimanoston SM-kilpailuihin Ouluun. Haataja kilpailee yli 84-kiloisten naisten sarjassa, johon on ilmoittautunut seitsemän nostajaa. Yhteensä perjantaista sunnuntaihin kestäviin SM-kilpailuihin on ilmoittautunut kaikki painoluokat mukaan lukien 134 nostajaa.

Ennakkotilastoissa Haatajan sarjan kärkikolmikko mahtuu viiden kilon sisään. Helsinkiläisen Team365:n Elviira Jokivirta ja Pyhtään Yrityksen Emilia Lehtola jakavat ykköspaikan 442,5 kilon tuloksella. Päälajissaan kiekonheitossa SM-pronssia kesän Kalevan kisoissa heittäneen Katri Hirvosen tuloskunto on pieni arvoitus, sillä 437,5 kilon tilastotulos on miltei vuoden takaa. Haataja lähteekin kisaan haastajana jaetulta kuutossijalta 370 kilon tuloksella, joka oli SM-kisaan pääsemiseksi vaadittu tulosraja. Haatajan ennätys 415 kiloa on yli vuoden takaa ja tavoitteena onkin laittaa ennätyslukemat uusiksi ja samalla lyödä kiilaa ennakoituun kärkikolmikkoon.

Naisten yli 84-kiloisten sarja kilpaillaan lauantaina 18.11. klo 18 alkavan kilpailun kolmannessa nostoryhmässä. Kilpailua voi seurata suorana Suomen Voimanostoliiton YouTube-kanavan kautta.