Visalle värisuora Kankaanpäästä

Sotkamon Visan nostajat saavuttivat värisuoran, eli kultaa, hopeaa ja pronssia nuorten klassisen voimanoston SM-kilpailuista Kankaanpäästä. Krista Määttä juhli mestaruutta sarjassa N20 57kg, Riikka Kemppainen saavutti hopeaa sarjassa N23 63kg ja Pedro Björkstedt sijoittui pronssille sarjassa M20 83kg. Neljäs Visan nostaja Ville Niskanen oli viides sarjassa M20 105kg.

Krista Määttä aloitti kilpailunsa hienosti 117,5 kilon jalkakyykyllä, joka oli Kristan oma ennätys. Ennen näitä kilpailuja tulos olisi myös ollut Suomen ennätys, mutta ennen Kristaa Kankaanpään 15-vuotias Heini Lipponen oli kyykännyt hurjan tuloksen 123 kiloa. Penkkipunnerruksessa Krista jatkoi omien ennätyksiensä rikkomista punnertamalla toisellaan 67,5 kiloa. SE-painot 70,5 kiloa oli jo kolmannen kerran liikaa. Maastanostossa Krista teki kolme onnistunutta suoritusta, joista viimeisellään 145 kiloa. Yhteistulokseksi muodostunut 330 kiloa on sarjan alle 57 kiloa uusi Suomen ennätys 20-vuotiaissa.

Riikka Kemppaisen SM-valmistautuminen oli ollut jalkakipujen takia kaikkea muuta kuin helppo. Riikka onnistui silti sivuamaan jalkakyykyssä ennätystään 115 kiloa. Penkkipunnerrus oli ottanut viime kisoista aimo harppauksen, kun nyt suorille käsille ojentui jo 75 kiloa. Maastanostossa hopea varmistui toisella 147,5 kilon nostolla, mutta viimeisessä olleet SE-painot 155,5 kiloa olivat vielä tällä kertaa liikaa. Riikalle uudet omat ennätystulokset penkissä ja yhteistuloksessa, joka kirjataan nyt lukemiin 337,5 kiloa.

Pedro Björkstedt aloitti kilpailut ennätyskyykyllään 205 kiloa, mutta syvyys ei ollut ensimmäisessä nostossa riittävä. Toisella sama paino tuli mallikkaasti mutta 217,5 kiloa oli vielä liikaa. Penkkipunnerruksen lämmittelyissä sattui pieni lastausvirhe, kun Pedro nosti viimeisessä lämmittelyssään vahingossa 135 kiloa 115 kilon sijasta. Tämä rauta ei enää kisalavalla tullut, joten tulokseksi jäi toisella punnerrettu 130 kiloa, joka oli myös Pedron oma ennätys. Maastaveto on Pedron lajeista tunnetusti vahvin ja se kulki myös nyt parhaiten. Kolme onnistunutta nostoa, joista viimeisellä oma ennätys 250 kiloa, joka on kolme kertaa Pedron oma paino! Yhteistulokseksi kertyi 585 kiloa, jolla heltisi kovatasoisessa sarjassa lopulta pronssia.

Ville Niskanen nosti ensimmäistä kertaa klassisen voimanoston SM-kilpailuissa. Omat ennätykset oli kevyempään sarjaan, joten niitä lähdettiin parantelemaan roimasti. Jalkakyykyssä ennätys paranikin jo 35 kiloa, kun tulos oli 200 kiloa. Penkkipunnerruksessa ylös nousi 107,5 kiloa ja ennätys parantui 2,5 kilolla. Maastavedossa Ville onnistui kolmesti, viimeisellään 225 kilosta. Yhteistulos 532,5 kiloa paransi Villen ennätystä 77,5 kilolla ja tulos riitti viidenteen sijaan. Samassa sarjassa Kajaanin Kuohun Peetu Heikkinen loukkasi selkäänsä jalkakyykyssä ja nosti kipujen saattelemana neljänneksi 552,5 kilon tuloksella.