Krista Määtälle SM-pronssi

Klassisen voimanoston Suomen mestaruuksista kisattiin menneenä viikonloppuna Ylitorniolla. Sotkamon Visasta kisoihin osallistuivat Krista Määttä (N57kg) ja Pekka Tervo (M93kg). Jari Niskanen (M50/105kg) antoi näytön ensi kesän MM-kisoihin Saloon. Ville Niskanen oli korottamassa tuomarikorttiaan kansallisesta II-tasosta kansalliseen I-luokkaan.

Jari Niskanen aloitti urakoinnin perjantai-iltana. Ensimmäisissä klassisen voimanoston SM-kisoissaan nostanut Jari antoi valitsijoille vakuuttavan näytön MM-kisaa varten. 50-vuotiaiden painoluokassa 105 kiloa nostanut Niskanen kokosi yhteistuloksen 647,5 kiloa, joka koostui 220 kilon jalkakyykystä, 160 kilon penkkipunnerruksesta ja 267,5kilon maastanostosta.

Krista Määttä vastasi tällä kertaa Visan ainoasta palkintopallisijoituksesta. Krista sai jalkakyykyssä aloituspainonsa 100 kiloa. Penkiltä ojentui suorille käsille 60 kiloa. Maastanostossa kärki näytti aluksi karkaavan, kun toinen nosto epäonnistui. Huolto teki tarvittavan korotuksen, Krista sisuuntui ja veti ylös pronssiin tarvittavat 145 kilon raudat. Yhteistulosta hän kasasi 305 kiloa. Kristan kyykky-,veto- ja yhteistulos ovat uusia nuorten Suomen ennätyksiä.

Pekka Tervo kisasi sunnuntaina kilpailujen runsaslukuisimmassa sarjassa. Pekan lavahermot olivat rautaa ja hän osoitti vahvuutensa tällä hetkellä sivulajiksi jääneessä voimanostossa. Pekka nosti jalkakyykystä 220 kiloa, penkiltä 145 kiloa ja maastanostosta raudan kovan 260 kilon tuloksen. Yhteistulosta hän sai 625 kiloa. Pekan sijoitus kisassa oli 11.

Ville Niskanen onnistui tuomarikortin luokkakorotuksessa ja näin Visa sai neljännen I-luokan tuomarin vahvuuteensa. Ville on 19-vuotiaana tällä hetkellä Suomen nuorin I-luokan tuomari.