Power Cupissa ennätysmurskajaiset

Sotkamon Visan Matti Pirinen onnistui hyvin paluussaan kisalavoille. Saldo Kajaanin Power Cupista oli kahdeksan onnistunutta nostoa ja yhteistulos 545 kiloa.

Pirinen selvitti jalkakyykyssä 190 kiloa varsin helpon näköisesti. Penkki sujui samoilla raiteilla ja viimeisellä nostolla suorille käsille ojentui 135 kiloa. Maastanostossa näyttäisi olevan paljon potentiaalia. Toisella nostettu 220 kiloa oli helppo, mutta 230 kiloa jäi tällä kertaa välille. Tästä on hyvä jatkaa harjoittelua kohti SM-tulosrajaa.

Liki viisi tuntia kestänyt kisa oli varsinaista voimailuystävän herkkua. Naisissa Varpaisjärven Anni Ruotsalainen onnistui tyttöjen SE-punnerruksessa (75kg) penkiltä. Pojissa Napapiirin Ossi Sahlberg (83kg) kiskoi maasta SE-tuloksen 275 kiloa. Oulun Henry Kivilahti (105kg) vuorostaan paukutteli taululle nuorten SE-YT:n 760 kiloa, jossa oli mukana SE-kyykky 290 kiloa. Veteraaneissa Pyhäjoen Veli Nevala veti maasta SE:n 230 kiloa. OPT:n Mikko Ronkainen on tehnyt onnistuneen painonpudotuksen 83-kiloisiin. Tuloksena tältä päivältä uusi jalkakyykyn (243kg) ja yhteistuloksen (698kg) Suomen ennätykset. Kisojen parhaana nostajana palkittiin odotetusti Haukiputaan Tero Seppänen, joka kiskoi kisojen viimeisenä nostajana maasta Suomen ennätysromut 330,5 kiloa. Seppäsen yhteistulos oli 865,5kiloa, josta hän sai parhaan nostajan Kuppiin oikeuttaneet wilks-pisteet 483,99.

Kajaanin Kuohu onnistui kisajärjestelyissä hyvin. Ammattikoulun iso sali on kilpailupaikkana mainio ja kelpaisi isommankin kisan näyttämöksi.