Aira Knutars maailmanmestariksi ME-tuloksella!

Sotkamon Visan Aira Knutars on voittanut yli 60-vuotiaiden naisten penkkipunnerruksen maailmanmestaruuden Iso-Britannian Northumberlandissa. Knutarsin voittotulos 52 kilon sarjaan oli 80 kiloa, joka on myös uusi maailmanennätys!

Knutars oli sarjassaan ylivoimainen varmistaen mestaruutensa jo avausnostollaan 75 kiloa. Toisella nostollaan 77,5 kilosta hän otti haltuunsa Euroopan ennätyksen ja viimeisellä lukemat kohentuivat 80 kiloon ja maailmanennätykseksi. Sarjan toinen suomalainen Vuokko Viitasaari nappasi hopeaa 62,5 kilolla, Yhdysvaltojen Denise Johnson oli kolmas 37,5 kilon tuloksella.

Maailmanmestaruus on Aira Knutarsille jo toinen, 10 vuotta sitten vuonna 2004 Knutars voitti yli 50-vuotiaiden MM-kultaa nostaessaan Kajaanin Kuohun riveissä. Knutars on viides Sotkamon Visan nostaja, joka on noussut MM-kilpailuissa korkeimmalle korokkeelle. Aiemmat mestarit ovat Asko Sirviö (1991), Raimo Kaattari (2010), Krista Määttä (2013) ja Jari Niskanen (2013).