Tasokasta punnertamista Pikkujoulupenkkareissa

Jokavuotiset Pikkujoulupenkkarit järjestettiin taas tuttuun tapaan terveyskeskuksen voimailutiloissa eilen lauantaina. Kilpailuihin osallistui 12 nostajaa, joista päivän paras lastautti tankoon jopa SE-painoja.

Markus Ahonen ylivoimainen ykkönen

Varpaisjärven Markus Ahonen on ollut tuttu näky Sotkamon kilpailuareenoilla ja yleensä ei ilman jonkin sortin pystiä ole tarvinnut lavoilta poistua. Ei tarvinnut eilenkään, kun Ahonen pukkasi jo aloituksellaan uudet nuorten SE-lukemat 275 kiloa suorille käsille. Toisellaan Ahonen paransi lukemiaan vielä 7,5 kilolla, jolla irtosi miesten sarjan voitto suvereenilla 40 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Kajaanin Pekka Kuljuun. Visaan ensi vuonna siirtyvä Kulju penkkasi toisellaan ennätyksensä 200 kiloa. Kolmanneksi sijoittui Varpaisjärven Antti Ahonen, joka tyytyi nostamaan vain yhden 180 kilon noston.

Aira Knutars naisten paras

Naisten sarjan voiton vei Kajaanin Kuohun Aira Knutars, joka Kuljun lisäksi siirtyy edustamaan ensi vuonna Sotkamon Visaa. Knutarsin tulos oli 77,5 kiloa, jolla irtosi 97,05 Wilksin pistettä. Sotkamon Visan Minna Piirainen oli toinen 80 kilon ja 80,14 pisteen tuloksella.

Visalaisilla hyvä päivä

Pekka Tervo oli miesten sarjassa neljäs 185 kilon tuloksella. Yritykset 190 ja 200 kilosta epäonnistuivat.
Asko Sirviö oli viides 145 kilon tuloksella. Sirviö kilpaili varusteilla ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012 SM-kilpailuiden.
Juho Niskanen sijoittui seitsemänneksi 95 kilon tuloksellaan. Juho paransi ennätystään 10 kilolla, ja yritti vielä viimeisellään uutta SE:tä 100 kiloa, mutta se oli vielä tällä kertaa liikaa.
Timo Salminen oli kahdeksas 132,5 kilon tuloksella. Salminen nosti klassisesti eli ilman varusteita, 137,5 kilon ennätysyritys jäi tällä kertaa välille.