Ensimmäiseltä kisapäivältä 2 mestaruutta ja pronssi

Ylitorniolla tänä viikonloppuna järjestettävien voimanoston yleisen ja nuorten sarjojen SM-kilpailuiden ensimmäinen kilpailupäivä oli Visan nostajilta erinomainen. Krista Määttä ja Minna Piirainen juhlivat kultaa ja Pekka Tervo pokkasi pronssia.

Krista jälleen SE-kunnossa

Alle 20-vuotiaiden naisten 57 kilon sarjassa nostanut Krista Määttä aloitti ennätystehtailun heti jalkakyykyssä. Määttä nosti toisellaan uudeksi Suomen ennätykseksi 130 kiloa parantaen edellistä nimissään ollutta ennätystä 5 kiloa. Viimeisellä 137,5 kiloa tuli myös tuomareiden mielestä hyväksytysti ylös, mutta kilpailun jury käänsi tuomion tangon alaspäin suuntautuneen liikkeen vuoksi. Penkkipunnerruksessa Määttä jatkoi ennätystahdissa, toisella nostolla entinen ennätys parani 2,5 kilolla lukemiin 72,5 kiloa. 77,5 kiloa jäi loppuojennusta vaille. Maastanostosta Kristalle jäi tulokseksi toisen noston 145 kiloa, kun viimeisessä olleeseen SE-rautaan 150,5 kiloa eivät enää paukut riittäneet. Kristalle kuitenkin yhteistulosta erinomaiset 347,5 kiloa, jolla entinen oma yhteistuloksen SE parani 12,5 kiloa. Krista ylitti myös ensimmäistä kertaa 400 Wilksin pisteen rajan ja oli kilpailuiden paras naisjuniori.

Minna ennätystuloksilla Suomen mestariksi

Päivän toinen visalaisnostajar oli 72 kilon sarjassa nostanut Minna Piirainen. Piirainen aloitti kilpailun kevyellä 125 kilon kyykyllä, toisessa 135 kiloa hylättiin syvyydestä, mutta viimeisellä tämä omaa ennätystä sivunnut rauta tuotiin jo hyväksytysti ylös. Penkkipunnerruksessa Minnalla oli pieniä vaikeuksia, ja tulos varmistuikin vasta viimeisellä nostolla. Tulokseen 80 kiloa jäi kuitenkin varoja reilusti. Maastanostossa Minna näki pelkkiä valkoisia lamppuja, viimeisellä nostolla Minna paransi ennätystään 2,5 kilolla 167,5 kiloon. Yhteistulosta Minnalle kertyi 382,5 kiloa, joka paransi entistä omaa ennätystä 7,5 kiloa. Kilpakumppani Joanna Linnan jäätyä kilpailusta pois Minna voitti tuloksellaan ilahduttavasti Suomen mestaruuden!

Pekka varmisteli pronssin

Lauantain viimeinen visalaisnostaja oli miesten 93 kilon sarjassa nostanut Pekka Tervo. Tervo selvitti 255 kiloa kevyesti toisella kyykyllä. Viimeisessä 270 kilon kyykyssä Tervolle sattui pieni loukkaantuminen, sisukkaasti Pekka kuitenkin raudan ylös taisteli, mutta tuomarit hylkäsivät suorituksen tangon alaspäin suuntautuneen liikkeen vuoksi. Penkiltä Pekka punnersi toisellaan 187,5 kiloa. Kyykyssä selkään tullut vamma haittasi kaaren tekoa, ja viimeisessä nostossa ollut 195 kiloa jäi aivan loppuojennusta vaille. Maastavedossa Pekka varmisti ensin pronssin kevyellä 200 kilon nostolla, korotti toiseen 30 kiloa ja vielä viimeiseenkin 27,5 kiloa, päätyen lopulta tulokseen 257,5 kiloa. Yhteistulosta Pekalle kertyi 700 kiloa. Sarjan mestaruuden voitti Oulun Power Teamin Mikko Ronkainen uudella SE-tuloksella 860 kiloa. Hopealle nosti Kokkolan Miika Viiperi 735 kilolla.

Pedro ja Ville tulessa huomenna

Voimanoston SM-kilpailut jatkuvat huomenna miesjunioreiden sarjoilla. Sotkamon Visasta mukana ovat Pedro Björkstedt ja Ville Niskanen, molemmat alle 20-vuotiaiden 83 kilon sarjassa. Lisää kainuulaisväriä sarjaan tuo Kajaanin Kuohun Olli Törrönen. Kilpailut alkavat kello 11.00, ja kainuulaisjuniorit nostavat heti ensimmäisessä ryhmässä. Kilpailut näkyvät livelähetyksenä netissä osoitteessa http://bambuser.com/channel/aavaki.