Jari Niskaselle veteraanien SM-kultaa, Kähköselle pronssia

Sotkamon Visan Jari Niskanen voitti veteraanien voimanoston sarjan alle 105kg SM kultaa tänään Kuusamossa. Niskanen aloitti kilpailunsa 285,0kg jalkakyykyllä, joka jäi päivän parhaaksi sillä seuraavat yritykset 295,0 kilosta eivät tulleet hyväksytysti loppuasentoon. Penkkipunnerruksessa Niskanen jäi niinikään aloituspainoonsa 192.5kg samalla kun yksi kilpailun ennakkosuosikesta Helsingin Tarmon Tapani Laitala jäi ilman tulosta ja joutui kilpailusta ulos. Penkkipunnerruksen jälkeen alkoi varsinainen kultamitali taisto Niskasen sekä Muuramen Mika Paasosen välillä. Paasonen aloitti maastanoston varmalla sarjalla 250,0kg ja 260,0kg. Niskanen seurasi kärppänä perässä nostaen voittoon oikeuttavat 260,0kg sekä 270,0kg. Viimeiseen nostoonsa Paasonen määräsi 267,5kg joka tuli hyväksytysti loppuasentoon, jättäen samalla Niskasen kilpailussa toiseksi. Viimeiseen nostoonsa Niskanen pyysi kultamitaliin oikeuttavat kauden ennätysrautansa 277,5 kiloa. Äärimmäisen tiukan noston jälkeen Niskanen sai aloittaa mestaruusjuhlansa.

Kahta sarjaa ylemänä nostanut Sotkamon Visan Pasi Kähkönen nappasi itselleen odotetusti pronssia tuloksin 225,0kg, 155,0kg ja 235,0kg / yht 615,0kg. Sarjan voitti Ahvenanmaan Ove Lehto tasatuloksellaan 1000,0kg. Toisena oli Itä-Helsingin Voiman Timo Luomanmäki.

Päivän kolmas visalainen Mikko Rusanen nosti erinomaisen kilpailun päätyen ennätystulokseensa 577,5kg (222,5kg, 135,0kg ja 220,0kg). Rusasen sarjan 83kg mitalit menivät Tapanilan Erän Juha Tuonoselle (740,0kg) sekä Elimäen Vauden Vesa Hartikaiselle (662,5kg) ja Rami Huoviselle (595,0kg)

Myös kisalavan ulkopuolella nähtiin Kainuulaisväriä, kun Visan Helena Kvist suoritti kansallisen I-luokan tuomarikokeen kirkkain pistein.

Videokooste kilpailusta: