LAURI NOSTI HOPEALLE SE-TULOKSELLA

Sotkamon Visan Lauri Kemppainen ylitti kaikki ennakko-odotukset penkkipunnerruksen Maailman mestaruuskisoissa Teksasin Killeenissä sijoittumalla nuorten 82,5 kilon sarjassa hopealle. Laurin kunto tiedettiin kotikulmilla hyväksi, mutta kisan kruunasi Suomen ja Pohjoismaiden ennätysnosto 237,5 kiloa, jolla Kemppainen ahdisteli jopa ennakkosuosikin Venäjän Dmitrij Inzarkinin päänahkaa.

Lauri aloitti kisan todella helpolla 210 kilon nostolla. Kotikatsomossa jännitettiin, kun toiseen nostoon määrättiin kymmenen kiloa lisää, vaikka vähempikin olisi sillä hetkellä riittänyt. Late tiesi olevansa kunnossa ja nosti 220 kiloa varmaakin varmemmin suorille käsille. Kun kolmannella kierroksella varmistui, ettei kukaan tulee takaa ohi, niin tankoon lastattiin 237,5 kilon painot, joita kukaan ei ole Pohjoismaissa aiemmin saanut virallisissa olosuhteissa ylös. Tiukka punnerrus tuli ylös ja uusi SE ja PE oli tosiasia. Venäjän Inzarkin onnistui kuitenkin viimeisellään 240 kilosta ja kiilasi mestariksi. Pronssille nosti USA:n Sam Bennett 215 kilon tuloksella.

Yhdysvallat näyttää olevan Visan nostajille oikea mitalikaivos, sillä aiemmin kuluvan vuoden maaliskuussa Raimo Kaattari punnersi Orlandossa veteraanien MM-kultaa penkiltä. Vuonna 2008 Jari Niskanen taas nousi MM-pronssipallille veteraanien voimanostossa. Muut sotkamolaiset MM-mitalistit ovat Virpi Kehänen vuonna 2008 Kanadassa ja Asko Sirviö, joka voitti junioreissa MM-kullan 1991 Norsuunluurannikolla ja oli MM-pronssilla vuonna 1990.

Laurin aiempi paras saavutus kansainvälisistä kisoista oli viime vuotinen neljäs sija nuorten penkin MM-kisoista 75 kilon sarjassa. Tänään Lauri paransi siis kolmea ennätystä: nuorten ja yleisen sarjan SE:ta sekä nuorten PE:ta!

Sotkamon Visa onnittelee mitalistia ja ennätysmiestä!!!

Kemppaisen nostot näkyvät oheisessa videossa (1. nosto: 02:40, 2. nosto: 21:15, 3. nosto 38:50)