Kvist Fitness Expon maastanostokisan mestariksi (katso kuva ja video!)

Sotkamon Visan Jouni Kvist voitti Fitness Expon maastanostokilpailun sunnuntaina Lahdessa. Maastanostokilpailuun osallistui yhteensä 13 mies- ja 11 naisnostajaa, joiden paremmuusjärjestys ratkaistiin wilks-pisteillä. Kvistin tulos kilpailussa oli 312.5kg / 210,0 pistettä. Miesnostajista toiseksi ja kolmanneksi parhaat olivat Venäjän Alexey Bakhirev (290,0kg / 206,0 pistettä) ja Nokian Voimailijoiden Pasi Sipiläinen (285,0kg / 205,0 pistettä). Kokonaiskilpailun toinen oli Pyhäjoen pauhun Sanna Apuli. Kisan kovimmat raudat 335,0kg nosti Kuopion Painonnostajien Sami Hakkarainen.

Kilpailun aloitus oli Kvistin kannalta erittäin jännittävä, sillä hän aloitti maastanoston ensimmäistä kertaa yli 300,0kg painolla. Aloituspaino 305,0kg irtosi lattiasta kuitenkin lupaavasti ja taipui loppuasentoon helposti. Toinen nosto 312.5 kilolla oli niin ikään helpohko. Kolmannella kierroksella tankoon määrättiin Kvistin henkilökohtaiset ennätysraudat 317.5kg joka irtosi hyvin, mutta jäi polvien yläpuolelle. ”Voimien puolesta olisin voinut onnistua, mutta nosto oli teknisesti huono” – analysoi Kvist kilpailun jälkeen. Viimeinen nosto tuskin jäi kuitenkaan harmittamaan, sillä voitostaan Kvist kuittasi 300 euron palkintorahat.

Kilpailu sai erittäin paljon julkisuutta, sillä televisiokamerat olivat paikalla sekä Suomesta, että Venäjältä. Kisa tulee näkymään syksyn mittaan MTV3 MAXilla puolen tunnin ajan. Tämän lisäksi kilpailu näytetään Venäjällä Pietarin urheilukanavalla, jolla on paikallisesti noin 1.5 miljoonaa katsojaa.

Fitness Expo on Pohjoismaiden suurin fitnessurheiluun, kehonrakennukseen ja voimailuun keskittynyt messutapahtuma, jolla on noin 15.000 kävijää.