Helena Kvist ennätyskunnossa kalottimaaottelussa

Sotkamon Visan Helena Kvist onnistui lähes täydellisesti voimanoston kalottimaaottelussa Kuusamossa lauantaina. Vaikka kilpailu käytiin kuuden hengen joukkueissa oli kilpailuissa myös kova henkilökohtainen panos, sillä kilpailuihin osallistui kansainvälisiä huippunimiä. Kalottimaaottelun mitalit ratkottiin tänä vuonna Suomen sekä Ruotsin kesken, sillä Norjan joukkue peruutti osallistumisensa viime hetkellä.

Kvist aloitti kilpailun jalkakyykkyennätyksellään 160,0kg. Penkiltä nousi niin ikään henkilökohtaiset ennätysraudat 80,0kg. Myöskään maastanosto ei tuottanut pettymystä, sillä tulos 157,5kg toi yhteistuloksen 397,5kg jotka molemmat ovat Kvistin uusia ennätyksiä. Kvist oli tuloksiinsa erittäin tyytyväinen. ”Kaikin puolin hyvät kilpailut ja tunnelma on korkealla. Kisajärjestelyt olivat erinomaiset ja yleisö oli upeasti mukana kannustamassa kaikkia nostajia tasapuolisesti” – kommentoi Kvist kisan jälkeen. Kaikkien ennätysten parantaminen olikin upea saavutus, sillä kilpailun kansainvälinen tuomarilinja oli erittäin tiukka. Kvist palkittiin kilpailun parhaana naisnostajana. Toiseksi ylsi Ruotsin
Emma Björklund, joka hävisi Kvistille tiukan taistelun jälkeen ainoastaan 0.33 pistettä. Suomen joukkueen toinen kainuulaisedustaja, Kajaanin Kuohun Tarmo Könttä nosti tuloksekseen 605kg (402.69 pistettä)

Kalottimaaottelun tulokset:
Ruotsi: 2634.45 pistettä
Suomi: 2421.88 pistettä