Suomussalmelaiset puolustavat Kainuun kunniaa SM-penkkareissa

Penkkipunnerruksen Suomen mestaruuksista nostetaan tulevana viikonloppuna (28.3.) Lempäälän Ideaparkissa. Kainuulaiseuroista kisoihin osallistuu kolme punnertajaa; Lauri Kemppainen (75kg) Sotkamon Visa ja Mauri Heikkinen (75kg) sekä Timo Manninen (67,5kg) Kajaanin Kuohu. Yhteinen tekijä kolmella nostajalle on se, että he kaikki ovat Suomussalmen kasvatteja.

Sarja 75 kiloa näyttää tilastojen valossa erittäin mielenkiintoiselta. Kisaan on hyväksytty kuusitoista punnertajaa. Tilaston kärjessä on Team Nordic Thunderin kaksikko Janne Pöykiö – Antti Savolainen. Pöykiön tilastotulos 215 kiloa on tehty sarjaan 82,5kg, joten sääntöjen mukaan Pöykiö saattaa joutua punnertamaan kisan B-ryhmään, mikäli kilpailijoita on yli 14. Kuuman ryhmän Lauri Kemppainen on tilastossa jaetulla kolmannella tilalla kolmen muun atleetin kanssa. Kisan ennakkoon kahdeksan kovinta on punnertanut yli 190 kilon tuloksen. Kuohun Heikkinen on tilastossa yhdeksäntenä, ja janoaa serkkunsa Laten päänahkaa kisassa. Se ei kuitenkaan lähde ilmaisella, koska Laurin treenit ovat osoittaneet punnertajalupauksemme olevan ennätysiskussa. Onnistuessaan Late tavoittelee mitalin lisäksi nuorten Suomen ennätysrautoja, joka on tällä hetkellä 202,5 kiloa. Toinen Kajaanin Kuohun edustajista, Timo Manninen on sarjan 67,5kg tilastossa 12. sijalla, mutta nykyinen tuloskunto viittaa sijoituksen nousuun itse kisassa.

Joka tapauksessa kisoista tulee erittäin jännittävät, ja mitalit ratkaistaan – ei pelkällä voimalla, vaan myös henkisellä kantilla!

Visa toivottaa Latelle onnea ja voimia kisaan!