Niskanen uudelle mantereelle mitalin kiilto silmissä

Sotkamon Visan Jari Niskanen kilpailee tulevana perjantaina veteraanien voimanoston maailman mestaruuskisoissa. Kisat nostetaan 30.9.-4.10. Palm Springsissä Yhdysvalloissa. Niskasen sarja, 40-vuotiaiden 110 kiloa, käydään perjantaina kello 18.30 paikallista aikaa.

Jarin harjoittelu on sujunut hyvin. Viimeistelyharjoituksissa nostetut raudat lupaavat kenties ennätystulosta. Kisa tulee olemaan äärimmäisen tiukka. USA:n Alvin Fritz on tilastojen valossa selvä ykkönen 890 kilon tilastollaan. Jari on ranking-kakkonen tasatuloksella Kolumbian Julio Cesar Samper Fontalvon kanssa. Kaksikon takana on vielä kaksi muuta selkeää mitalin tavoittelijaa viiden kilon sisällä. Unohtaa ei myöskään sovi tilaston hännillä sarjaa ylempää kisaan tulevaa sarjan -125kg Suomen mestaria Juho Jaatista, joka teki kevään SM-kisoissa 860 kilon yhteistuloksen. Kisa näyttää, miten paljon 14 kilon painonpudotus on verottanut Jaatisen voimista. Jarilla painonpudotuksesta ei ole huolta, sillä vaaka on näyttänyt jo pidemmän ajan 109,6-111 kilon lukemia.

Voidaan siis todeta, että kisoissa on kuumat paikat. Liki 30 asteen helle yhdistettynä pitkään lentomatkaan ja äärimmäiseen tiukkaan sarjaan pistävät kokeneen nostajamme hikoilemaan. ”Nestorin” kantti ei ainakaan petä, sen takaa kolmenkymmenen vuoden katkeamaton ura voimanoston parissa.

Visa toivoo Jarille voimia ja lykkyä kisamatkalle! Kotisivumme raportoivat Jarin kuulumisista heti, kun kansainväliset yhteydet saadaan auki.