Kvist neljänneksi EM-kisoissa, Kehänen jäi ilman tulosta

Sotkamon Visan Jouni Kvist sijoittui keskiviikkona neljänneksi voimanoston Euroopan mestaruuskilpailuissa Tsekeissä. Samana päivänä nostanut Visan Virpi Kehänen jäi penkkipunnerruksessa ilman tulosta. Vaikka molemmilla nostajilla oli hyvät mahdollisuudet palkintopallille, vaati tiukka tuomarilinja ja epäonnistuneet nostot veronsa eikä mitaleja saatu tällä kertaa Kainuuseen.

Kvistin aloitti jalkakyykyn jännittävissä tunnelmissa, kun aloituspaino 285,0kg hylättiin kahdesti syvyyden vuoksi tuomariäänin 3-0. Kolmannella nostollaan Kvist sai raudan viimein hyväksytysti ylös äänin 2-1 ja kilpailu pääsi jatkumaan. Epäonnistuneiden nostojen vuoksi Kvist oli jalkakyykyn jälkeen kisassa viidentenä, edellään Puolan Jan Wegiera (320,0kg) Ukrainan Andriy Nanyev (315,0kg), Ranskan Frederic Gandner (292,5kg) sekä Bulgarian Robert Mihailov (290,0kg). Penkkipunnerruksessa Kvist selvitti aloituksensa 185,0kg helposti. Onnea ei kuitenkaan jatkunut pitkään, sillä seuraavat kaksi yritystä 190,0 kilosta hylättiin tekniseen virheeseen tuomariäänin 3-0. Maastanostoon Kvist lähti edelleen viidenneltä sijalta, mutta kovana vetäjänä tunnettu Kvist pääsi mitalitaistoon mukaan heti aloitusnostonsa 292,5kg jälkeen. Toisen nostonsa 305,0 kilosta Kvist selvitti hienosti ja määräsi viimeiseen pronssiraudat 325,0kg. Nosto alkoi lupaavasti, mutta jäi tällä kertaa polviin ja Kvist sijoittui neljänneksi yhteistuloksella 775,0kg. Sarjan voitti Puolan Jan Wegiera ylivoimaisesti tuloksella 835,0kg. Muut mitalistit olivat Bulgarian Robert Mihailov (810,0kg) sekä Ranskan Fredefic Gandner (795,0kg). Kvist palkittiin lajihopealla maastanostossa.

Kehänen aloitti kilpailunsa helpolla 190,0kg jalkakyykyllä. Toinen yritys 197,5 kilosta hylättiin tuomariäänin 2-1 syvyyden vuoksi. Kolmas yritys samasta raudasta nousi ylös, mutta hylättiin teknisen virheeseen. Jalkakyykyn jälkeen Ukrainan Tetyana Prymenchuk johti kilpailua tuloksella 197,5kg takanaan Urkainan Vita Abdulina ja Kehänen tasatuloksin 190,0kg. Penkkipunnerrus koitui tällä kertaa Kehäsen kohtaloksi, kun aloitusrauta 82,5kg ei noussut hyväksyttävästi ylös kertaakaan. Ensimmäinen yritys hylättiin epätasaisen työnnön seurauksena. Toisella yrittämällä tanko ei pysähtynyt rinnalle ennen punnerrusta ja viimeinen yritys päätyi alaslaskun epäonnistumiseen. ”Aloituspaino oli kevyt voimien puolesta, mutta tekniikka ja varusteet pettivät” – kertasi Kehänen kilpailun jälkeen. Epäonnea penkkipunnerruksessa oli myös Urkainan Prymenchukilla, joka sai aloituspainonsa 120,0kg läpi vasta viimeisellä nostollaan. Maastanoston Kehänen aloitti helpolla 185,0 kilon nostolla. Seuraavan nostoon määrättiin 192,5kg, mutta yritys hylättiin loppuasennon vuoksi. Viimeisellään Kehänen selvitti saman raudan ylös tyylipuhtaasti varmistaen itselleen maastanoston lajikullan. Sarjan voitti Ukrainan Tetyana Prymenchuk tuloksella 482,5kg. Muut mitalistit olivat ukrainan Vita Abdulina (460,0kg) sekä Ruotsin Britt Eriksson (422,5kg). Kehänen sai lajimitalit jalkakyykyssä (pronssi) sekä maastanostossa (kulta)