Tolvanen Suomen mestariksi

Sunnuntain kisamenestys täydensi Sotkamolaisten ilon äärimmilleen Riihimäellä pidetyissä nuorten voimanoston Suomen mestaruuskisoissa. Tuomas Tolvanen nosti ensimmäistä kertaa kultaa 20-vuotiaiden ikäluokassa. Viime vuoden kisassa Tuomas sijoittui toiseksi. Tuoreella voimanoston Suomen mestarilla on jo entuudestaan palkintokaapissaan penkkipunnerruksen Suomen mestaruus helmikuun kotikisoista.

Tuomaksen voittotulos koostui 220 kilon kyykystä, 130 kilon penkkipunnerruksesta ja 245 kilon maastanostosta. Vedon tulos on sekä Tuomaksen henkilökohtainen kisaennätys kuin myös uusi Kainuun piiriennätys. Kisojen alla sairastellut Tolvanen joutui kisassa tiukimmalle itsensä kanssa. Hopealle nostanut Tammisaaren Teemu Strömmer hävisi Tuomakselle selvästi.

Seuraavaksi Tuomas keskittyy toukokuussa Sotkamossa nostettaviin TUL:n mestaruuskisoihin.