Kehänen ja Kvist huippukunnossa EM-lavalle

Voimanoston avoimen luokan Euroopanmestaruuskilpailut käynnistyvät Puolan Koscianissa tulevana tiistaina. Sotkamon Visasta Suomen maajoukkuetta edustaa Virpi Kehänen (N56kg) sekä Jouni Kvist (M82,5kg). Kehänen nousee lavalle keskiviikkona 9.5. klo 16.30 ja Kvist torstaina 10.5. klo 16.30 Suomen aikaa.

Virpi Kehänen on ennakkotilastojen ykkönen sarjassa alle 56kg

Ennakkotilastoissa sarjansa kärkisijaa tuloksella 457,5kg pitävän Kehäsen harjoittelu on sujunut omien sanojensa mukaan ”pelottavan hyvin”. Loukkaantumisia ei ole kevään harjoittelukaudella ilmennyt ja huippukunto alkaa olla löytymässä. Tulevissa kisoissa voidaankin odotella jatkoa EM-mitaleille, joita Kehäsen palkintokaapista löytyy jo useita; yksi kultainen, kaksi hopeista ja yksi pronssinen. Nostokunnostansa itsevarman Kehäsen tavoitteet kisoihin ovat selvät: ”Eihän sitä kisoihin voi lähteä muuten kuin mitalitavoittein”. Ennakkotilastoissa Kehäsen niskaan hengittävät Italian Laura Locatelli tuloksella 450,0kg ja Suomen Mervi Rantamäki tuloksella 447,5kg. Tilastojen valossa kolmen kärki on selvä, sillä sarjan muiden nostajien tilastotulokset eivät yllä edes samalle sataluvulle.

Jouni Kvist lähtee hakemaan Puolasta ensimmäistä EM-mitaliaan

Myös Kvistillä on takanaan erittäin onnistunut harjoittelukausi ja kevään treenit ovat sujuneet ongelmitta. Tilastokakkosena olevan Kvistin tavoitteet ovat niin ikään selvät. ”Mitali, mitä kirkkaampi sen parempi”. Tilastojen sekä treenien perusteella kaikki ennusmerkit onnistuneelle kilpailulle ja hyville sijoitukselle ovatkin olemassa. ”En lähde tässä vaiheessa edes miettimään sitä mahdollisuutta, ettei mitalia tulisi” – toteaa mies itsevarmasti. Kirkkaimpaan mitaliin Kvistillä on kuitenkin vielä matkaa, sillä ennakkotilastojen kärkisijaa pitää Puolan Jan Wegiera tuloksella 880,0kg. Kolmannelta sijalta, vain viisi kiloa Kvistin takaa kisaan starttaa Ranskan Frederic Gandner tuloksella 795,0kg. Myöskään Kvist ei ole ensikertalainen kansainvälisillä kisalavoilla. Juniorivuosiltaan hänellä on kokemusta kahden EM-kilpailun (-94 ja -95) sekä yhden MM-kilpailun (-96) verran. Miesten sarjoissa Kvist nosti vuonna 2003 sekä EM- että MM-kilpailuissa, sekä MM-kilpailuissa vuonna 2006. Kokemuksestaan huolimatta kolmen kärkeen hän ei ole vielä EM/MM-tasolla yltänyt. Tästä syystä mitalinjano on tulee olemaan kova Puolassa, eivätkä vastustajat tule saamaan mitään ilmaiseksi.

Sekä Kehäsen että Kvistin kilpailun etenemistä voi seurata Sotkamon Visan sivuilla kilpailupäivinä. Pysykää kanavalla!