Muutoksia voimanoston teknisiin sääntöihin

Norjan Stavangerissa MM-kisojen aikaan pidetyssä kokouksessa IPF:n kongressi hyväksyi lukuisia muutoksia voimanoston teknisiin sääntöihin. Uudet säännöt astuvat voimaan 1.1.2007, josta lähtien niitä on noudatettava kaikissa IPF:n alaisissa kilpailuissa.

Suurimmat sääntömuutokset koskevat penkkipunnerrusta. Kansainvälisissä kilpailuissa penkkipunnerruksessa käytetään ensi vuoden alusta alkaen ns. turvatelineitä. SVNL ottaa turvatelineet käyttöön myös SM kilpailuissa. Lisäksi suorituksen aikana tangon täytyy pysähtyä rinnalla täysin, jonka jälkeen päätuomari antaa luvan punnerrukseen komennolla ”press”. Myöskään nostajan asento ei saa muuttua noston aikana. Esimerkiksi jalkojen liikkuminen ei ole sallittu, eikä nostajan pää saa nousta noston aikana.

Nostosuorituksiin liittyvien sääntöjen ohella nykyään käytössä olevat alimmat painoluokat (miehet 52kg, naiset 44kg) poistuvat kokonaan.

Linkki: Lista sääntömuutoksista Suomen Voimanostoliiton sivuilla