Kainuun mestaruuskilpailuihin 24 osallistujaa. Neljällä tähtäimessä Suomen ennätys!

Viikon kuluttua lauantaina Sotkamossa nostetaan avoimet Kainuun mestaruuskilpailut voimanostossa.
Erikoislaatuisen kisasta tekee odotettu tulostaso. Kilpailuun ilmoittautuneista kahdestakymmenestäneljästä (24) nostajasta neljällä on tähtäimessä Suomen ennätys.

Sotkamon Visan Tuomas Tolvanen tavoittelee ikäluokkansa (alle 17v) Suomen ennätystä yhteistuloksessa. Tolvasen ennätystulos tältä kaudelta on 550,0kg, mikä on vain 7,5kg voimassa olevan SE-tuloksen 557,5kg alapuolella. Lokakuussa nostetuissa joukkue-SM kilpailuissa Tolvanen paransi ikäluokkansa maastanoston Suomen ennätyksen 232,5 kiloon, mutta parannusta voi olla luvassa vielä tässäkin osalajissa. Tolvanen nostaa sarjassa 67,5 kiloa.

Pajarin Puntti on Kiteeläinen voimanostoseura, jossa entinen visalainen Hannu Malinen vaikuttaa nykyään. Tulevissa kisoissa Malinen aikoo näyttää nuoremmilleen esimerkkiä parantamalla ikämiesten Suomen ennätyksiä kaikissa osalajeissa ja yhteistuloksessa sarjassa alle 100kg. Nykyiset ennätykset tässä sarjassa ovat: jalkakyykky 292,5 (vuodelta 1992 Juhani Äijö), penkki 217,5 (1995 Äijö), maastanosto 310 (1989 legendaarinen Veli Kumpuniemi) ja yhteistulos 785,0 (1998 Äijö). Malisen punttikoulun ”tuote” Aku Korhonen hyökkää junioreiden penkkipunnerrusennätyksen kimppuun sarjassa 75kg. Nykyinen ennätys on 185,0 kiloa.

Oulun Power Teamin Mikko Ronkainen nousee itsevarmasti lavalle tavoitteenaan rikkoa nuorten yhteistulosennätys alle 20v nuorten sarjaan 90 kiloa. Nykyinen ennätys on 11 vuoden takainen, Jarno Ruohosen 1995 Helsingissä tekemä 740 kg.

Kisat pidetään 2.12.2006 klo 14.00 alkaen Sotkamon terveyskeskuksen voimailutiloissa.

Tervetuloa seuraamaan mielenkiintoista ja erittäin tasokasta voimain mittelöä!