Immonen nosti junioreiden SM-hopeaa

Sotkamon Visa isännöi 7.-8.8.2021 junioreiden voimanoston Suomenmestaruuskisoja. Kisa toteutettiin koronaohjeistukset huomioiden hajautetusti terveysaseman voimailutiloissa ja Asema 13:lla. Kisoihin osallistui lopulta hieman alle sata raudan kesyttäjää.

Sotkamon Visan Lassi Immonen nosti painoluokassa 74 kiloa hopealla yhteistuloksella 602,5 kiloa. Tämä oli Lassille jo toinen 600 kilon ylitys kuluvalle vuodelle. Kisan voitti ennakkosuosikki Oulun Power Teamin Eetu Aalto tuloksella 640 kiloa.

Lassin taktiikka oli varmistaa ensimmäisillä nostoilla mitalin väri ja hyökätä toisilla nostoilla omien ennätysten kimppuun, koska mestaruuteen ei kisapäivänä ollut mahdollisuutta ilman Aallon totaalista epäonnistumista. Lassin jalkakyykyssä ja maastanostossa ruuti oli kisapäivänä märkää, sillä kisaviikon opiskeluliikunta oli pehmittänyt nostajan jalat. Penkissä sen sijaan Lassi onnistui parantamaan ennätyksensä 132,5 kiloon.

Seuraavan kerran Lassi nostaa jo kahden viikon kuluttua yleisen sarjan Suomenmestaruuskisoissa Ylitorniossa.