Ruskanostoissa rikottiin ennätyksiä

Sotkamon Visa järjesti lauantaina kansalliset voimanostokilpailut ”Ruskanostot”, joissa kilpailtiin klassisesti ja varusteilla. Mukana oli parin poisjäännin jälkeen lopulta 14 nostajaa.

Naisnostajia mukana oli ilahduttavasti kahdeksan ja kaikki kilpailivat klassisella puolella. Parhaan nostajan palkinnon nappasi Kajaanin Kuohun Tiina Kangasjärvelä 652,86 IPF-pisteellä kasaamalla 340 kilon yhteistuloksen 52 kilon painoluokkaan. CF Kuopio Barbell Clubin Siiri Tapaninen kilpaili ensimmäistä kertaa, mutta onnistui samantien rikkomaan Suomen ennätyksen. N18-ikäluokan 84-kiloisten ennätys kirjataan nyt lukemiin 117,5 kg.

Miesten klassisen sarjan voiton nappasi ylivoimaisesti yli 200 pisteen erolla Juankosken Joonas Pasanen. Pasanen sai 83 kilon sarjassa 666,5 kilon yhteistuloksellaan 673,38 pistettä. Pasanen onnistui myös nappaamaan sarjansa maastavedon SE:n takaisin Mikko Ronkaiselta onnistuttuaan viimeisessä nostossaan 306,5 kg. Video nostosta nähtävissä SVNL:n Facebook-sivuilla. Isäntäseuran Ville Niskanen kasasi 567,5 kg 120 kilon sarjaan ja sijoittui kolmanneksi.

Juankosken Jari Saario nappasi voiton miesten varustesarjassa 896 kilon yhteistuloksella yli 120-kiloisten sarjaan. Saario kruunasi kisansa uudella maastavedon Suomen ennätyksellä 376 kg (video). Kajaanin Tarmo Lähdesmäki tavoitteli SM-tulosrajaa mutta jäi siitä vain 20 kilon päähän. Visan Mikko Rusanen sijoittui kolmanneksi perusvarmalla 555 kilon tuloksella.

Täydelliset tulokset (klassinen)
Täydelliset tulokset (varuste)