Krista Määttä punnersi MM-pronssille

Sotkamon Visan Krista Määttä on saavuttanut MM-pronssia tänään klassisen penkkipunnerruksen MM-kilpailuissa Vantaalla. Alle 23-vuotiaiden 57 kilon sarjassa kilpaillut Määttä nosti ennätystuloksensa 85 kiloa. Sarjan mestaruuden nappasi ylivoimaisesti Ruotsin Donna Berglund uudella ME-tuloksella 103 kiloa.

Määtän päävastustaja oli sarjan toinen suomalainen, Kokkolan Jymyn Essi Laakso. Helmikuussa SM-kilpailuissa Laakso nappasi SM-kultaa Määtän nenän edestä. Tänään kilpakumppanit lähtivät kilpailuun samalla 82,5 kilon nostolla. Laakso oli kevyempänä kolmantena ensimmäisen kierroksen jälkeen. Määttä nosti toisellaan 85 kiloa erittäin varmasti ja tarrasi kiinni pronssiin, kun Laakso epäonnistui omassa 87,5 kilon yrityksessään. Laakso epäonnistui myös viimeisessä yrityksessään, joten Määttä pääsi yrittämään hopeamitalia viimeisellä yrityksellään. 90 kiloa oli kuitenkin vielä tänään liikaa, mutta MM-pronssimitali pujotettiin Krista Määtän kaulaan!

Mitali on Krista Määtälle ensimmäinen penkkipunnerruksessa MM-tasolla. Voimanostossa Määttä on saavuttanut kolme MM-mitalia.

N23 57kg TOP-3

1. Donna Berglund, Ruotsi 103,0 kg ME
2. Anna Rykun, Ukraina 90,0 kg
3. Krista Määttä, Suomi 85,0 kg