Klassisen penkkipunnerruksen SM-kisat nostetaan Tammelassa

Klassisen penkkipunnerruksen suomenmestaruuksista kisataan 23.-25.2.2018 Tammelassa. Kisoihin on ilmoittautunut 272 nostajaa. Kainuulaisseuroja edustavia nostajia kisassa on viisi. Sotkamon Visasta osallistuu kolme, Kajaanin Kuohusta ja Vuokatti Power Teamista yksi nostaja.

Kainuulaisittain kisat avataan jo perjantaina kello 17:30, kun lavalle astelee Visan Jouni Knutars (M60/83kg). Jouni on sarjansa tilastossa neljäntenä. Pronssitilaan on tilastojen valossa 7,5 kilon kaula, mutta tilastojen perusteellahan mitaleita ei jaeta!

Seuraavana vuorossa, lauantaina kello 11.15 alkaen, ovat Aira Knutars (N60/52kg) ja Krista Määttä (N23/57kg). Aira on sarjansa tilastoykkönen. Kovin kirittäjä Airalle on Ylöjärven Vuokko Viitasaari, joka on vuosia yrittänyt horjuttaa Airan asemaa Suomen ja koko maailman ykkösnostajana. Krista nosti tyttöjen Suomen ennätyksen (83kg) tammikuussa Kankaanpäässä. Määttä saa vastaansa kovan haastajan, sillä Kokkolan Essi Laakso on nostanut peräti 90 kiloa, tosin yhtä painoluokkaa ylempänä.

Lauantaina iltapäivällä mitalitaistoon käy Kajaanin Kuohun Heidi Heikkinen (N/57kg). Heikkinen on tilastoissa kuudentena vain viisi kiloa kärkikolmikon takana. Vuokatti Power Teamiin vuoden vaihteessa siirtynyt Pekka Kulju (M/93kg) käy jälleen kovan kisan omassa painoluokassaan. Vastaan asettuu muun muassa hallitseva suomenmestari Risto Joensuu.

Perjantain livelähetys

Lauantain livelähetys

Livepöytäkirja osoitteessa:
https://live.powerlifter.cz/en-US/default.aspx?id=1117