Krista Määtälle hopeaa EM-lavalta

Sotkamon Visan Krista Määttä (juniorit 57kg) jatkoi sotkamolaispunnertajien upeaa menestystarinaa nostamalla hopealle klassisen penkkipunnerruksenEM-kisoissa Ylitorniossa.

Krista aloitti kisan varmasti 72,5 kilon nostolla ja jatkoi yhtä vakuuttavasti toisella kierroksella viisi kiloa isommalla painolla. 77,5 kiloa varmisti Kristan hopeamitalin, vaikka Tsekin Ekaterina Antosova yrittikin sinnikkäästi ohittaa viimeisellä kierroksella.

– ”Olen joutunut kaventamaan otettani säästääkseni olkapäitäni. Kilpailutahti on ollut viime aikoina niin kova, että tuloskunto on lähtenyt laskuun ja olkapäät ovat olleet todella kovilla”, tänä vuonna rankann kisaputken läpikäynyt Krista ynnäili nostojaan kisan jälkeen.

Viimeisellä kierroksella Krista pääsi yrittämään euroopanmestaruuteen vaadittuja painoja Ukrainan Anna Rykunin epäonnistuttua viimeisessä nostossaan. Mestaruuteen vaadittu 85 kilon kuorma oli kuitenkin tällä kertaa liian painava.

-”Tämä oli nyt viimeinen kansainvälinen kisa kuluvalle vuodelle. Seuraava välitavoitteeni on junioreiden SM-kisa ja siellä on tarkoituksena saavuttaa maajoukkuepaikka ensi vuoden MM-kisoihin”, suunnitteli Krista tulevaa.

Viimeisenä visalaisista lavalle nousee Pekka Kulju, joka kilpailee miesten 93 kilon painoluokassa sunnuntaina.