Kolme mitalia voimanoston SM-kisoista

Varustevoimanoston SM-kilpailut järjestettiin viime viikonloppuna Tampereella. Sotkamon Visan kolmihenkisestä joukkueesta jokainen onnistui nappaamaan SM-mitalin. Jari ja Ville Niskanen juhlivat SM-kultaa ja Mikko Rusanen voitti SM-hopeaa.

Jari Niskanen M50-ikäluokan paras

Jari Niskanen ehti tekemään klassisten SM-kisojen jälkeen vain muutaman varustetreenin, mutta jylläsi kokemuksellaan silti ikäluokkansa parhaaksi nostajaksi. Yli 50-vuotiaiden 105 kilon sarjassa yksin nostanut Niskanen paransi jalkakyykyssä SE-lukemat 291 kiloon. Penkiltä nousi 197,5 kiloa ja maastavedosta aloituspainot 260 kiloa, joilla yhteistulosta kertyi 748,5 kiloa.

Mikko Rusanen lähellä uransa ensimmäistä kultamitalia

Mikko Rusanen nosti ensimmäiset kisansa yli 50-vuotiaissa ja Rusasella olikin mahdollisuus napata nostouransa ensimmäinen mestaruus. Vastassa oli kuitenkin kokenut maajoukkuenostaja Salon Rami Huovinen. Rusanen lähti karkumatkalle jo jalkakyykyssä nostamalla 225 kiloa Huovisen 210 kiloa vastaan. Penkillä 140 kilon suoritus kasvatti karkumatkaa vielä 5 kilolla lisää. Huovinen on kuitenkin vetomiehiä ja sarjansa SE:n haltija maastavedossa, joten jo aloitusvedossaan Huovinen meni 2,5 kilolla ohi ja piti asemansa kilpailun kärjessä loppuun saakka. Rusaselle tulokseksi maastavedossa 222,5 kiloa ja yhteensä 587,5 kiloa, jolla sarjan M50 83 kg SM-hopeaa.

Ville Niskasella huono päivä

Alle 23-vuotiaiden 105 kilon sarjassa nostaneelle Niskaselle avautui mahdollisuus kilpailla kilpailun parhaan juniorin tittelistä, kun Kokkolan Matias Viiperi jäi ilman tulosta jalkakyykyssä alemmassa sarjassa. Niskaselle sattui kuitenkin erittäin huono päivä ja saldoksi kilpailuista jäi kolme onnistunutta suoritusta yhdeksästä. 240 kilon jalkakyykky, 150 kilon penkkipunnerrus ja 240 kilon maastaveto toivat 630 kilon yhteistuloksen ja SM-kultaa ainoana sarjassaan.

Kajaanin Kuohun nostajat kahmivat kisoista neljä mitalia. Kultaa juhlivat Samuli Kokkarinen (M 83kg) ja Antero Juntunen (M60 93kg), hopeakorokkeelle nousivat Tarmo Lähdesmäki (M 93kg) ja Toivo Kyllönen (M60 120kg).