Visalle 10 mitalia klassisen penkin SM-kisoista

Klassisen penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestettiin eilen ja tänään Ylöjärvellä. Kilpailut olivat sotkamolaisittain jättimenestys, nimittäin nostajat saavuttivat yhteensä huikeat 10 SM-mitalia! Mitaleista viisi oli kultaisia, kolme hopeisia ja kaksi pronssisia.

Aira Knutars käynnisti kultajunan heti lauantaiaamuna. Yli 60-vuotiaiden 52 kilon sarjassa kilpaillut Knutars kukisti monivuotisen kilpakumppaninsa Vuokko Viitasaaren 62,5 kilon punnerruksella. SE-painot 66 kiloa olivat tällä kertaa vielä liikaa.

Krista Määttä jatkoi alle 20-vuotiaiden 57 kilon sarjassa siitä mihin Knutars jäi. Määttä tyylitteli selkeään voittoon 65 kilon tuloksella. Myös Kristalla SE-painot olivat liikaa, viimeisessä nostossa tangossa oli 70,5 kiloa.

Riikka Kemppainen debytoi SM-lavalla ja nousi saman tien toiseksi korkeimmalle korokkeelle. Alle 23-vuotiaiden 63-kiloisten hopea irtosi 65 kilon punnerruksella. Myös 70 kiloa tuli viimeisellä ylös, mutta virheet noston aikana aiheuttivat hylkäyksen. Sarjan voitti ylivoimaisesti Kokkolan Heli Jokela 82,5 kilon SE-tuloksella.

Miesjuniorit päästettiin lavalle naisten jälkeen. Ensimmäisessä ryhmässä Jouni Kvist luotsasi poikiaan hurjiin suorituksiin. Alle 15-vuotiaiden poikien 53 kilon sarjassa Santeri Kvist nosti painot kolme kertaa suorille käsille, mutta vain aloituspaino 52,5 kiloa hyväksyttiin. Viimeisessä nostossa olleet SE-painot 60,5 kiloa hyväksyttiin aluksi kisatuomareiden toimesta, mutta kilpailun jury hylkäsi noston. Velipoika Konsta Kvist nosti alle 17-vuotiaiden 66 kilon sarjassa kolme onnistunutta nostoa, päätyen viimeisellään tulokseen 85 kiloa. Kilpakumppani Hartolan Joona Rantanen punneri saman painavampana. Molemmat Kvistit voittivat tuloksillaan Suomen mestaruudet.

Viimeinen miesjuniori oli alle 20-vuotiaiden 105 kilon sarjassa nostanut Ville Niskanen. Toista perättäistä viikonloppua putkeen nostanut Niskanen kohensi toisellaan ennätyslukemansa 105 kiloon. 115 kiloa jäi puoliväliin ja Niskanen pokkasi SM-pronssia.

Lauantai-illan kilpailussa yli 60-vuotiaiden 83 kilon sarjan Jouni Knutars kamppaili jopa kultamitalista, mutta rahkeet eivät vielä riittäneet 145 kilon kultanostoon. 140 kilon tuloksella oli tyytyminen pronssimitaliin.

Sunnuntaiaamu käynnistyi jälleen kultaisesti, kun Jari Niskanen nousi korkeimmalle korokkeelle yli 50-vuotiaiden 120 kilon sarjassa. Vaasan Jouko Suvanto päätyi samaan 172,5 kilon tulokseen, mutta raskaampana. Saavutettu kultamitali oli Niskaselle ensimmäinen 50-vuotiaissa.

Asko Sirviö sijoittui SM-hopealle miesten 66 kilon sarjassa. Sirviön tulos oli 135 kiloa. Sarjan voittaja, Lapuan Tomi Halmesmäki punnersi 142,5 kiloa. Saavutettu mitali oli Sirviölle jo 31. henkilökohtainen mitali SM-tasolla!

Pekka Kuljun harjoittelua oli vaivannut selkä, mutta rauta oli silti kevyttä. Kulju teki kolme tyylikästä suoritusta ja tuloksena oli Kainuun piirinennätys 190 kiloa. Tällä irtosi miesten 93 kilon sarjassa SM-hopeaa. Huittisten Mikko Luukila nosti mestariksi samalla tuloksella, mutta kevyempänä.

Kainuulaismenestystä lisäsivät entisestään Kajaanin Kuohun nostajat tuomalla Kainuuseen 4 SM-mitalia. Sara Tyynelä ja Olli Törrönen nostivat mestareiksi, Peetu Heikkinen ja Heidi Heikkinen nostivat hopeaa.