Rantapenkkarit punnerrettiin koleassa säässä mutta lämpimässä hengessä

Järjestyksessään kymmenennet rantapenkkarit keräsivät tänä kesänä 55 voimailun harrastajaa Hiukan rannalle mittelemään ’biitsin’ mestaruuksista. Jos aikaisempina vuosina kesä on tarjonnut punnertajille parastaan, niin tällä kertaa otettiin takapakkia ja raskaalla kädellä. Kisa-areenan lämpömittari näytti +13 astetta samalla kun valtaosa kilpailusta vietettiin sateen keskellä. Tunnelma oli siitä huolimatta lämpöinen kuin kovemmallakin helteellä.

Kilpailu aloitettiin perinteisesti naisten sarjalla, johon osallistui huikeat 18 punnertajaa. Kahden kärki erottui selvästi. Isoimman pokaalin kuittasi vajaalla 10 pisteen marginaalilla Karihaaran Tiina Sarlin henkilökohtaista ennätystään sivuavalla 80.0kg tuloksella. Tuloksellaan Sarlin kuittasi myös Hius-Studio FU:n sponsoroiman hiutenhoitoon liittyvän tuotepalkinnon. Hopealle nosti Raahen Hanna-Mari Maaninen ennätyksellään 100.0kg. Kolmesta viimeisestä pytystä käytiin tiukka pistekilpailu Pietarsaaren Joanna Linnan (82.88pts), Varpaisjärven Anni Ruotsalaisen (81.21pts) sekä isäntäseuran Aira Knutarsin (81.03pts) kesken. Isäntäseuran Riikka Kemppainen (65.0kg) oli sarjan seitsemäs, Minna Piirainen (65.0kg) kymmenes ja Kaisa Kemppainen (50.0kg) neljännestoista.

Nuorten 20v sarjassa kultamitali oli kahden kamppailu. Juankosken punnerruksen Teemu Tuovinen otti kiinnityksen kärkisijaan toisella 112.5kg työnnöllään. Iin yrityksen Tatu Hänninen kiilasi kuitenkin ohi viimeisellä 120.0kg onnistuneella punnerruksellaan. Muut pokaalit matkustivat Pietarsaareen Miika Linnan, Vili Mäkisen ja Joonas Kettulan toimesta. Sarjan visalaiset Konsta ja Santeri Kvist ottivat revanssin viimevuotisesta 0.01 pisteen eroon ratkenneesta kisastaan. Tällä kertaa väkevämmäksi veljekseksi osoittautui Konsta piste-erolla 0.32. Palkintopyttyjen ohella jokaiselle ikäluokan nostajalle ojennettiin SuperParkin sponsoroimat pääsyliput Suomen parhaimpaan sisäaktiviteettipuistoon.

Nuorten 23v ikäluokka keräsi ainoastaan kolme osallistujaa, mutta sitäkin näyttävämmällä tavalla. Päivän ainoa SE-tulos syntyi sarjan voittajan Pietarsaaren Simo Selinin toimesta 125.5kg punnerruksella. Muut mitalit menivät Pietarsaaren Andreas Holmnäsille (135.0kg) ja Kokkolan Ville Levaniemelle (115.0kg).

Miesveteraanien sarjassa kultamitalitaistoon ylsivät Kokkolan Jani Sundholm (157.5kg) ja Aavasaksan Jari Kyntäjä (165.0kg) , joista Sundholm selviytyi ykköseksi 0.25 pisteen erolla. Pronssille ylsi isäntäseuran Jari Niskanen henkilökohtaista ennätystään sivuavalla 170.0kg tuloksella. Muut pokaalit kuitattiin Haukiputaalle Pasi ’Pyhve’ Kolehmaisen toimesta (170.0kg) sekä Napapiirin voimailijoille Sami Oinaksen 140.0kg punnerruksella. Sotkamolaisista Jouni Knutars (140.0kg ) sijoittui kuudenneksi ja Mikko Rusanen (117.5kg) kymmennenneksi.

Päivän viimeisenä ryhmänä marssi lavalle miesten avoin ikäluokka. Komeimman pokaalin nappasi itselleen jo vuosikausia Rantapenkkraita dominoinut Haukiputaan Voimailijoiden Tero Seppänen, joka toi viimeisellään ylös Rantapenkkareiden kaikkien aikojen kovimman RAW-punnerruksen 242,5kg. Toiselle sijalle ylsi komean päivätyön tehnyt Oulun PowerTeamin Jani Haapamäki (165.0kg/119.49pts) ja kolmannelle isäntäseuran Pekka Kulju (190.0kg/118.29pts). Kilpailun neljäs oli Nordic Powerin Kaj Granberg (180.0kg/113.36pts) ja viimeiselle pyttysijalle Haukiputaan Jarmo Räinä (111.74pts), joka viimein rikkoi onnistuneesti maagisen 200.0kg rajapyykin.

Joukkuekilpailussa ykköseksi nousi 65 pisteen voimin jo kolmatta kesää peräkkäin JP 2000 mikä tarkoittaa sitä, että kilpailun kiertopalkinto matkusti tällä kertaa Pietarsaareen pysyvästi. Pietarsaareen matkusti myös pahvilaatikollinen laadukkaita www.laaturavinne.fi sponsoroimia lisäravinteita. Joukkuekilpailun kakkonen oli Haukiputaan Voimailijat (44pts) ja kolmas isäntäseura Sotkamon Visa 39pts.

Sotkamon Visa ry kiittää jälleen kilpailuun osallistuneita, talkooväkeä sekä sponsoreita (Hius-Studio FU, SuperPark, www.laaturavinne.fi) hienosta kilpailusta. Ensi vuonna hiukkassa punnerretaan jälleen – satoi tai paistoi !