Krista Määttä nuorten MM-pronssille, Niskanen veteraaneissa kuudes

Sotkamon Visan Krista Määttä (52kg) nosti pronssia klassisen voimanoston 23-vuotiaiden nuorten MM-kilpailuissa Salossa. Määttä aloitti kilpailun kyykkäämällä viimeisellä yrityksellään SE-tulokseksi 107.5kg. Penkkipunnerruksessa kolmen onnistuneen noston jälkeen tulostaululla luki 65.0kg ja maastanostoon siirryttäessä kolmen kärki oli jo kirinyt niin kauas, että mitalisija varmistettiin helpolla 120.0kg aloitusnostolla. Tämän jälkeen alkoi ankara kaksintaistelu Ukrainan Daria Kuzminan kanssa mutta kirkkaampi mitalisija olisi vaatinut SE-tuloksen 152.5kg, jota lähdettiin yrittämään viimeisellä nostolla. Yritys kuitenkin epäonnistui jolloin maastanoston tulokseksi jäi toisella yrityksellä otettu 140.0kg. Yhteistulokseksi kuitenkin kertyi hieno SE-tulos 312.5kg. Sarjan voitti Venäjän Anna Filimonova ME-tuloksella 372.5kg ja hopeamitali ojennettiin Kuzminalle tuloksella 322.5kg.

Visalaisista Salon MM-kilpailut aloitti lauantaina 50-vuotiaissa veteraaneissa nostanut Jari Niskanen (105kg). Niskanen keräsi yhteistuloksekseen 635.0kg ja oli painoluokkansa kuudes. Sarjan muut mitalistit olivat Yhdysvaltojen Mark Robb (712.5kg), Ranskan Adalgiso Sicoli (670.0kg) sekä Suomen Henrik Winter (655.0kg).