Rantapenkkareissa SE-tuloksia

Hiukan ranta keräsi tänäkin kesänä mukavasti nostajia perinteisiin Rantapenkkareihin. Ja mikäpäs oli nostellessa, kun sää suosi, fasiliteetit olivat kunnossa ja tunnelma sopivan leppoinen.

Katri Helenan vienoista sävelistä huolimatta autiota hiekkarantaa ei tarvinnut kenenkään tuijotella, eikä kukaan jäänyt kylmäksi, kun vahvatassut astelivat lavalle. Varustepenkin ehdoton kurko oli Kari Alakorpi. Karihaaran karhu tumppasi suorille käsille 225 kiloa. Wilksin pisteissä nostetun kisan kakkoseksi nousi, ehkä hieman yllättäen, isäntäseuran Juho Niskanen junnujen SE-punnerruksella 100 kiloa. Kolmanneksi ylsi Kajaanin Kuohun Ari ”Raaka” Heikkinen 167,5 kilon tuloksella.

Alle 20-vuotiaita poikia oli mukana vajaan ryhmän verran. Junnujen paras oli Iin Yrityksen Tatu Hänninen 112,5 kilolla. Kakkoseksi nosti JP2000:n Miika Linna. Nuorukainen nosti jo 95 kiloa ja jäi muuten isästään enää 2,5 kiloa. Kolmanneksi ylsi niinikään pietarsaarelainen Joonas Kettula 87,5 kilon tuloksella. JP2000 oli vahva junnujen sarjassa vieden viidestä pyttykerhon palkinnosta peräti neljä. Konsta Kvist debytoi Visan riveissä 65 kilon raudalla sijoittuen seitsemänneksi. Pikkuveli Santeri oli myös hyvällä nostotuulella sivuten ennätystään 45 kiloa. Veljesten välisen kisan vei tällä kertaa Santeri marginaalisella 0,01 wilks-pisteen erolla.

Naisten sarjan ylivoimainen ykkönen oli Karihaaran Karua edustava Tiina Sarlin. Tintti punnersi tänään vain aloituksensa 72,5 kiloa, koska kahdessa ekassa yrityksessä oli ongelmia tuomarimerkkien kanssa. Jatkossa tulos on huomattavasti ’tuhmempi’, kun vain stopit saadaan kohdilleen. Kisan kakkonen oli Sotkamon Visan Aira Knutars. Aira nosti tyylikkäästi veteraanien Suomen ennätyksen 63 kiloa. Kolmanneksi nosteli voimanoston EM-kisoihin valmistautuva Joanna Linna (JP2000) tuloksella 77,5 kiloa. Ensimmäistä kertaa lavalle nousi myös Visan uusi nostajatar Kaisa Kemppainen. Kaisa nosti upeasti pyttykerhon viidennelle sijalle 57,5 kilon tööttäyksellä.

Miesten sarja oli totuttuun tapaan yhden miehen show. The One and Only Mr Tero Seppänen Haukiputaalta näytti muille kaapin paikan heti avausnostolla. Kakkosnoston 240 oli vielä silminnähden helppo nosto. Viimeiseen Tero kuormautti veteraanien SE-painot, mutta 247,5 jäi tällä kertaa loppuojennusta vajaaksi. Toiseksi nosti Varpaisjärven Markus Ahonen. Juniorisarjojen kestomenestyjä tyytyi tänään 190 kilon tulokseen. Pronssille luikahti neljännessä nostoryhmässä punnertanut OPT:n Jani Haapamäki 162,5 kilon tuloksella, joka tullenee olemaan kovaa valuuttaa tulevissa SM-kisoissakin. Jouni Knutars punnersi 132,5 kiloa Visan ainoana miesten sarjan edustajana.

Joukkuekilpailussa JP2000 otti jo toisen peräkkäisen kiinnityksen kiertopalkintoon. JP2000 vei parhaan joukkueen pokaalin 11 pisteen marginaalilla Haukiputaan Voimailijoihin. Ensi kesänä pokaali on siis katkolla pietarsaarelaisille. Visa oli seurojen välisessä kisassa kolmantena.

Kisat saatiin pakettiin vajaassa kolmessa tunnissa. Mukavasti oli uusia seuroja ja nostajia mukana. Mainittakoon, että Haukiputaan suunnalta oltiin lähdetty matkaan linja-autolla. Seppänen lupasi täyttää ensi kesänä auton nostajilla. Kaipa se toinen pitää varata mainioille kannustusjoukoille. =)

Ensi kesän kisat ovatkin tavallaan historialliset, kun Hiukkaan kokoonnutaan kymmenennettä kerran. Sitten punnerretaan taas hymy huulilla ja pilke silmäkulmassa – ja kuinkas muutenkaan: satoi tai paistoi!

Kiitokset kaikille osallistuneille tästä kisasta ja tervetuloa uudelleen ensi kesänä!!!