Viisi visalaista RAW-penkin SM-kisoihin

RAW-penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestetään ensi viikonloppuna, 18.-19.8. Äänekoskella. Kilpailuihin osallistuu noin 260 nostajaa ympäri Suomen ja Sotkamon Visasta kilpailuihin osallistuu neljä alle 17-vuotiasta kilpailijaa ja yksi alle 20-vuotias. Viikonlopulta on odotettavissa useita SM-mitaleja ja vähintään yksi Suomen mestaruus.

Määttä jälleen ennätysjahtiin

Koko kilpailujen ensimmäisessä ryhmässä nähdään heti sotkamolaisväriä, kun Krista Määttä kilpailee alle 17-vuotiaiden naisten 52 kilon sarjassa. Määttä on pudottanut painonsa kyseiseen sarjaan ja odotettavissa onkin jälleen uusia Suomen ennätyksiä, kun Krista on ennakkoon sarjassaan ensimmäisellä sijalla. Määtällä on jo hallussaan Suomen ennätykset RAW-penkkipunnerruksessa ylempään painoluokkaan niin 17-, 20-, kuin 23-vuotiaissakin!

Miesjunioreille odotettavissa mitaleita

Kristan jälkeen on muutama ryhmä väliä, kunnes loput sotkamolaisnuoret päästetään vauhtiin. Sarjassa 74 kiloa arvokisadebytantti Leo Leppävuori on ennakkoon jaetulla sijalla kaksi Pietarsaaren Atte Forslundin ja Lapuan Aapo Ylä-Aution kanssa. Kaikilla on tilastotuloksena 105 kiloa, joten luvassa on todella jännittävä kamppailu mitaleista. Sarjan piikkipaikalla oleva Ylöjärven Teemu Hällfors ottanee todennäköisesti neljännen SM-kultansa tälle vuodelle.

83 kilon sarjassa nostaa kaksi visalaista, niin ikään ensimmäiset SM-kisansa nostava Pedro Björkstedt ja hieman kokeneempi Ville Niskanen. Björkstedt on ennakkoon sijalla viisi tuloksella 102,5 kiloa, kun Niskanen löytyy sijalta kahdeksan tuloksella 70 kiloa. Pedron tilastotulos ei kuitenkaan kerro kaikkea nuorukaisen voimista ja odotettavissa on myös tässä sarjassa taistelua mitaleista. Pedron kovimmat kilpakumppanit ovat Seinäjoen Sami Lehtonen, Kokemäen Niko Salminen ja Kajaanin Olli Törrönen, jotka ovat vain muutaman kilon päässä. Villellä mitalisijat ovat näissä kilpailuissa liian kaukana ja hän keskittyykin pääosin tuleviin voimanostokilpailuihin.

Seuraavassa ryhmässä sarjassa alle 20-vuotiaat 66 kiloa Joni Niskanen on sijalla kaksi tuloksellaan 80 kiloa. Sarjan kärkimies Otto Osanen on ehkä hieman liian kaukana, mutta Joni tulee kuitenkin tyylikkäästi varmistamaan hopeamitalin.