Suomi kolmanneksi voimanoston kalottiottelussa

Suomen maajoukkue sijoittui tiukan kilpailun jälkeen kolmanneksi voimanoston kalottimaaottelussa Ruotsin Luulajassa. Isäntämaa Ruotsi voitti kilpailun reilun kahden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Norjan joukkueeseen. Suomi menetti asemiaan ratkaisevasti penkkipunnerruksessa, kun Ylitornion Hannu Hyrkäs jäi ilman tulosta. Kokonaiskilpailussa Suomen joukkue jäi kultamitalista noin 40 pistettä. Suomen joukkueessa nostivat Sotkamon Visan Ville Niskanen ja Helena Kvist, Kuusamon Erä-Veikkojen Jalmari Tiusanen, Asko Keränen ja Petteri Keränen sekä Aavasaksan Kisan Hannu Hyrkäs.

Niskanen ja Kvist nostivat ensimmäisessä nostoryhmässä. Niskanen aloitti kilpailun kevyellä 125 kilon kyykyllä. Toinen 135 kilon kyykky jäi lopulta Villen tulokseksi, kun viimeinen 145 kilon kyykky tuomittiin hylätyksi syvyydestä. Kyykyssä Ville paransi ennätystään 15 kiloa. Kvist kyykkäili 160 kiloa maltillisin viiden kilon korotuksin.
Avauslajin jälkeen Ruotsi johti 925 pisteellä, Suomi oli vajaa 6 pistettä perässä ja Norja oli kolmantena 890 pisteellä.

Penkiltä Niskanen avasi pelin varmalla 55 kilon punnerruksella ja sivusi toisellaan ennätystään 62,5 kiloa. 65 kiloa jäi välille. Helena näki ennen nostojaan punaista, kun turvaraudat olivat väärässä korkeudessa. Nostoistaan Kvist näki kuitenkin pelkkää valkoista, suorille käsille ojentui 77,5, 80 ja myös 82,5 kiloakin.
Norjalaiset olivat parhaita penkillä ja nousivat kokonaiskisan kärkeen 1486 pisteellä. Ruotsi oli kakkosena noin 17 pisteen päässä ja Suomi oli tipahtanut jo kauas taakse 1399 pisteeseen, kun Hyrkäkselle sattui huono päivä.

Maastanostossa Niskanen nosti kolme onnistunutta nostoa 130, 145 ja 155 kilosta. Viimeinen veto paransi aiempaa ennätystä jopa 25 kiloa ja oli niin helppo, että aiheutti spekulointia, miten paljon enemmän olisi vielä rautaa noussut. Kvist nosti avauksellaan 145 kiloa ja toisellaan 150 kiloa. Viimeisessä Hellu lähti yrittämään maagisen 400 kilon rajan puhkaisua, mutta vaaditut 157,5 kiloa jäivät tällä kertaa lattiaan. Helena hävisi kilpailun parhaan naisnostajan tittelin Norjan beate Rosvollille vain reilulla puolellatoista pisteellä. Suomi paransi asemiaan maastanostossa ollen paras maastanostomaa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Ruotsi otti kultaa 2390,90 pisteellä, Norjalle hopeaa 2388,73 pisteellä ja Suomelle pronssia 2353,45 pisteellä.