Kemppaiselle penkin SM-hopeaa ennätystuloksin

Sotkamon Visan Lauri Kemppainen punnersi hopealle penkkipunnerruksen SM-kilpailuissa Äänekoskella. Äärimmäisen kovatasoiseksi osoittautuneessa 83-kilon sarjassa nähtiin varsinainen kaksintaisto Kemppaisen sekä Joensuun Tomi Viklan välillä. Kemppainen aloitti kilpailunsa helpoin nostoin 220,0kg sekä 232,5kg raudoista. Vikla punnersi toisellaan myös 232,5kg, mutta Kemppaista kevyempänä meni kilpailussa kärkeen. Kemppainen määräsi viimeiseen nostoonsa SE-raudat 240,0kg, jotka suorastaan lensivät ylös täysin tuomariäänin. Vikla seurasi kuitenkin tiukasti perässä ja selvitti viimeisellään saman raudan Kemppaisen harmiksi.

Myös naisissa nähtiin visalaisittain jännittävä päivä, kun Piritta Sirviö (63kg) jäi niukasti mitalisijojen ulkopuolelle. Sirviön viimeinen yritys pronssiin oikeuttaneesta 85,0 kilosta jäi harmillisesti loppuojennusta vaille joten tällä kertaa oli tyytyminen neljänteen sijaan tuloksella 80,0kg. Sarjaa ylempänä nostanut Minna Piirainen punnersi toisellaan 77,5kg ja sijoittui kuudenneksi.