Helena Kvist voimanoston SM-kisoihin

Voimanoston Suomen mestaruuksista kisataan tulevana viikonloppuna 26.-27.2.2011 Salossa. Kainuusta kisoihin osallistuu tällä kertaa vain yksi nostaja, Sotkamon Visan Helena Kvist.

Helenan sarja tulee olemaan kenties naisten sarjojen mielenkiintoisin. SM-rajan rikkoneita naisia on tässä sarjassa kuusi. Heistä ennakkosuosikin viittaat kantaa harteillaan viime vuoden EM- ja MM-mitalisti Helsingin Tarmon Mervi Rantamäki. Tilastoissa toisena on toinen helsinkiläinen maajoukkuenostaja Maria Lindberg 430 kilon tuloksella. Helena on tilastoissa kolmantena ja tavoittelee kisassa 400 kilon yhteistuloksen rikkomista sekä maajoukkuepaikkaa EM-kisoihin. Varsin mielenkiitoisen mausteen kisaan antaa painonnoston moninkertainen Suomen mestari ja tämän hetken ykkösnaispainonnostaja Kankaanpään Heidi Harju.

Naisten kamppailu nostetaan sunnuntaina. Kisa alkaa kello 10:00 ja päättynee noin klo 13.30.