Penkin junnu-SM:iin kolme visalaista

Junioreiden ja veteraanien penkkipunnerruksen SM-kilpailut järjestetään tänä viikonloppuna Pietarsaaressa. Sotkamon Visasta kilpailuihin lähtee nostamaan kolme junioria.

– Tavoitteenani on päästä kolmen parhaan joukkoon, kertoo Joni Niskanen. Niskanen on alle 59-kiloisten sarjan ennakkotilastoissa toisena 72,5 kilon tuloksellaan. Kärjessä on raumalainen Eero Peuraniemi 80 kilon tuloksella. Niskanen kertoo, että lähtee kilpailuihin hyvillä mielin. Ylimääräisiä paineita ei Niskanen aio ottaa.
– Treenit ovat olleet sopivan haastavia. Töitä on tehtävä, jos aikoo jotain saavuttaa. Takki auki ei pidä kisoihin lähteä, Niskanen jatkaa.

Hannu Oikarinen on tilastokolmonen alle 93-kiloisten sarjassa. Oikarisen tilastotulos on Kajaanissa 22.1. punnerrettu 67,5 kiloa.
– SM-kilpailuihin lähden hyvillä mielin, koska pääsee jo tässä iässä mukaan kuvioihin, jolloin tulevaisuudessa kisaaminen on helppoa, kertoo Oikarinen. Tavoitteekseen kilpailuissa Oikarinen asettaa pronssimitalin. Oikarinen aikoo pyrkiä myös urheilulukioon yhdessä Joni Niskasen kanssa.
– Tulevaisuudessa toivon että kehitystä tapahtuu, enkä vertaa itseäni vielä varsinaisesti muihin kisaajoihin, jatkaa Oikarinen.

Kolmas kilpailuihin matkaava nostaja on joukon nuorin, 15-vuotias Ville Niskanen. Niskanen on ennakkotilastoissa alle 66-kiloisissa seitsemännellä sijalla. Sijoitustavoitetta Niskanen ei itselleen aseta.
– Lisäkokemusta lähden lähinnä hakemaan, penkkipunnerrus ei ole vahvin lajini. Kauden päätavoitteeni on SM-voimanostokisoissa Pornaisissa, kertoo Niskanen.
– Aion harjoitella kovaa ja ahkerasti, ensi vuonna tavoitteeni ovat varmasti korkeammalla, Niskanen jatkaa.

Lisää kainuulaisväriä kilpailuihin tuovat Kajaanin Kuohun kokenut konkari Aira Knutars ja juniorinostajat Adibullah Saifi, Juho Pyykkönen ja Jaakko Kemppainen.