Helena Kvist PM kisoihin

Visan Helena Kvist (60kg) puolustaa kainuulaisen voimanoston kunniaa tulevana viikonloppuna Norjan Bergenissä järjestettävissä voimanoston ja penkkipunnerruksen Pohjoismaiden mestaruuskisoissa.

Helenan kisa käydään lauantaina klo 10.00 alkaen Norjan aikaa. Vastassa ovat kivenkovat kilpasisaret Josephine Werngren Ruotsista ja Hege Berge Norjasta. Tämän vuoden EM-pronssinainen Werngren on sarjan suosikki 437,5 kilon tilastollaan. Bergen ja Kvistin kamppailusta odotetaan tiukkaakin tiukempaa. Norjalaisen paras tilastonoteeraus kuluvalta vuodelta on tasan 400 kiloa. Kajaanilainen on tilastojen valossa vain viiden kilon päässä.

Helenan harjoittelu on sujunut nousujohteisissa merkeissä. Tiukka harjoitusrupeama on toteutunut suunnitelmien mukaisesti ja 400 kilon yhteistuloksen syntyminen on realistinen tavoite. Koska kyseessä on arvokisa, niin tuloksella ei ole suurta merkitystä, vaan mitalin väri on sitäkin tärkeämpi. Kisaan on mukava lähteä, kun tietää olevansa kunnossa, toteaa Helena tutun pirteästi kisaviikon sarastaessa.