Markus Kvist yllätyspronssille, Helena Kvistille hopeaa

Sotkamon Visan Markus Kvst (125kg) nosti pronssille voimanston SM-kilpailuissa äänekoskella sunnuntaina. Kvist aloitti kilpailun erinomaisella 325,0kg jalkakyykyllä sekä 210,0kg penkkipunnerruksella. Penkkipunnerruksen jälkeen Kvistille avautui erinomainen tilaisuus mitalisijaan, sillä kaksi vahvaa mitaliehdokasta TNT:n Juho Jaatinen sekä Pietarsaaren Jan Mestari jäivät ilman tulosta. Maastanostosta muodostui ankara taistelu Kvistin sekä Kokkolan Juha Märsylän välille jotka lähtivät viimeiseen lajiin tasatuloksin. Onnistuneen taktikoinnin seurauksena Kvist kuroi 2,5 kilon kaulan Märsylän edelle vetäen viimeisellään 287,5kg. Sarjan voitti Oulun PowerTeamin Raimo Lumijärvi (900,0kg) ja hopealle ylsi Lahden voimaklubin Juuso Martikainen (892,5kg).

Naisten sarjassa alle 60 kiloa nostanut Helena Kvist aloitti kilpailun ennätyskyykyllä 165,0kg. Penkkipunnerruksessa Helena sivusi omaa ennätystään 80,0kg ja maastanostossa päivän rauta oli 150,0kg. Yhteistuloksekseen Helena kasasi 395,0kg. Sarjan voitti Helsingin Tarmon Mervi Rantamäki tuloksella 480,0kg