Juhlavuoden päätös

100-vuotista taivaltaan juhlistava Sotkamon Visa päätti kautensa kilpailullisissa merkeissä ”Dynamon kellarilla”. Kisan jälkeen seura tarjosi jäsenilleen päivällisen Vuokatin Hovilla, josta siirryimme perinteisesti Särkisen tuvalle.

Niskanen vuoden urheilija

Päätöstilaisuudessa palkittiin seura-aktiiveja ja menestyneitä urheilijoita. Juhlavuoden viirit ojennettiin Jari Niskaselle, Matti Niskaselle ja Sauli Härmälle pitkäaikaisesta ansioituneesta seuramme eteen tehdystä työstä.

Sotkamon kunta muisti SM- ja KV-kisoissa menestyneitä urheilijoitammestipendeillä. Stipendit ojennettiin seuraaville:
– Helena Kvist – naisten voimanoston SM 1.
– Jani Korhonen – nuorten pp SM 3.
– Lauri Kemppainen -nuorten pp SM 1. ja MM 4.
– Asko Sirviö – miesten voimanoston SM 1.
– Jouni Kvist – miestenvoimanoston SM 1.
– Jari Niskanen – veteraanien voimanoston SM 1. ja EM 1.
– Seurajoukkueiden voimanoston Suomen mestaruus (joukkueessa nostivat Erno Paavola, Jouni Kvist, Jari Niskanen ja Markus Kvist)

Vuoden seura-aktiivina palkittiin Timo Salminen. Salmisen ansioihin luettiin seuran kotisivujen toteutus sekä edistyksellinen web-lähetyksen käyttö voimanoston SM-kisoissa 2009. Kyseinen tekniikka on otettu maailmalla hyvin vastaan ja se on saanut paljon kiitosta osakseen.

Vuoden juniorina palkittiin Lauri Kemppainen, joka voitti nuorten penkin Suomen mestaruuden ja sijoittui hienosti neljänneksi ensimmäisissä arvokisoissaan nuorten penkin MM-kisoissa Tsekissä. Lisäksi Kemppainen on tuore nuorten penkin SE-mies sarjassa 82,5kg.

Sotkamon Visan vuoden urheilija on ikinuori Jari Niskanen. Jarin pitkä päivätyö voimanoston saralla sai arvoisensa kruunun keväällä Jarin voitettua veteraanien Euroopan mestaruuden. Aktiisena seuratyöihmisenä Jari on oiva esimerkki monelle nuoremmalle seuran jäsenelle niin nostaja kuin talkootyön tekijänä.

Pukin lahjat arpapelillä

Palkitsemistilaisuuden päätteeksi saimme yllätysvieraan suoraan korvatunturilta. Pukki oli ottanut etuoton jouluun ja kunnioitti läsnäolollaan kauden päätöstapahtumaamme. Vanha dementikko oli unohtanut merkitä lahjat ja jako jouduttiin toteuttamaan ”nopein käsi voittaa” -periaatteella. Lopulta kaikki olivat tyytyväisiä ja pukki poistui kassit tyhjänä takavasemmalle. =)

Kuvat: Konsta ja Santeri Kvist