Voimamaljataisto 2009 tiivistyy

Suomen Voimanostoliiton toimeenpanema seurojen välinen pisteranking, voimamalja, tiivistyy syksyn tullen. Voimamaljapisteitä seurat ovat voineet kerätä alkuvuoden mittaan kisamenestyksen mukaan SM-kisoista jasitä ylemmän tason kisoista.

Voimamaljan selvässä johdossa on Team Nordic Thunder, joka on kuronut muihin turvallisen tuntuisen kaulan 470 pisteellään. Toisena oleva, Hiukan rantakisoissa parhaana penkkijoukkueena palkittu Pietarsaaren Voimailijat on jäänyt hämeenlinnalaisista jo 115 pistettä. TNT:n etumatkaa on käytännössä minkään joukkueen mahdotonta saada kiinni.

Sotkamon Visa on tukevasti seitsemännellä sijalla. Pistepotti on kohonnut jo yli 200 pisteen. Edellä Itä-Helsingin Vedon joukkue on 33 pistettä Visaa edellä. Kajaanin Kuohu on yltänyt tilastossa 34. sijalle 78 pisteellään, ja kamppailee tiukasti pohjoisen tuttujen seurojen kanssa paremmuudesta. Muutaman pisteen sisällä ovat Aavasaksan, Oulun ja Ranuan seurat.

Suomen Voimanostoliiton päätös olla lähettämättä veteraanijoukkuetta Maailman mestaruuskisoihin syö hieman Visan kokonaistulosta, sillä Jari Niskanen olisi todennäköisesti kilpaillut jopa maailman mestaruudesta sarjassaan. Jouni Kvistin osallistuminen yleisen sarjan MM-kisoihin on myös vaakalaudalla loppukesän loukkaantumisen vuoksi. Voimamaljan pistejahti huipentuu 14.-15.11.2009 Salossa pidettäviin seurajoukkueiden sm-kisoihin. Visa pyrkii saamaan kisaan ainakin yhden joukkueen.