Visalaiset vahvalla edustuksella Toukosissa

Perinteiset Topin Toukoset nostettiin lauantaina Kajaanissa. Penkkipunnerruskilpailu keräsi vajaan kolmekymmentä kisaajaa Kajaanin kaupungin uusitulle salille. Kisat nostettiin neljässä sarjassa ja paremmuus ratkaistiin wilks-pisteillä kuten Rantakisassamme. Kaikki tuloksen saaneet palkittiin näyttävillä pyttypalkinnoilla.

Naisten sarjassa Visalla oli vahva osanotto, sillä kolme Visan paremman sukupuolen edustajaa nousi lavalle. Salla-Maarit Hynynen paransi ennätyksensä 47,5 kiloon ja sijoittui neljänneksi. Piritta Sirviö teki mainion paluun nostolavalle. Tuoreen sukunimen velvoittamana Piritta punnersi suorille käsille 72,5 kiloa ja sijoittui naisten sarjan kolmanneksi. Helena Kvist sivusi penkkiennätystään 77,5 kilon punnerruksella, ja varaa näytti jäävän. Raivoisan latauksen siivittämänä Helena kipusi kisan toiselle sijalle heti järjestävän seuran Aira Knutarsin jälkeen.

Tuomas Tolvanen sijoittui 20v sarjassa kolmanneksi 127,5 kilon tuloksella. Kelpo tulos Tuomakselta, kun huomioi sen, että armeijan harmaat ovat syöneet miehen osan harjoitteluajasta. Jani Korhonen sijoittui omassa sarjassaan niin ikään kolmanneksi. Aloituspaino 170 kiloa nousi löysemmällä penkkipaidalla kuin tyhjää vain. Välissä paita meni vaihtoon ja 190 kiloa ei totellut enää miehen komentoja. Pääasia, että tällä kertaa saatiin tulos, mutta mikään ei poista sitä tosiasiaa, että nyt on tiukan teknisen tarkastelun paikkaa. Löysempää paitaa, jalkojen levittämistä tms. on tehtävä, vaikkakin alussa tarvittaessa kilojen kustannuksella. Samaan syyniin joutuu myös Pekka Tervo, joka jäi tänään tuloksetta.