Kvist seitsemäs MM-kisoissa, lajihopeaa maastanostossa

Visan Jouni Kvist sijoittui seitsemänneksi voimanoston MM-kilpailuissa Kanadassa. Kvist sai kyykystä 295,0kg, penkistä 192,5kg ja maasta 310,0kg, ja sai yhteistulokseksi 797,5kg. Sarjan voitti Puolan Jan Wegiera tuloksella 865,0kg. Muut mitalistit olivat USA:n Wade Hooper (862,5kg) sekä Venezuelan Jaider Espinoza (855,0kg).
Kvist kommentoi kilpailuaan näin: ”Kyykyssa kakkosnosto 305 oli helpon tuntuinen, mutta 2-1 hylky. Koska taso oli kova, niin päätin hyokata ennatykseni kimppuun. 310 nosto meni liiaksi selalle ja katkesi kesken nousun. Harmitti. Paljon tarkeita kiloja jai ottamatta. Penkki oli melkoista rimpuilua. Kaikki nostot ylos helposti, mutta molemmat yritykset 190 kilosta hylattiin 2-1. Lasku meni liikaa mahalle. Viimeinen onnistui, ja omasta mielesta tahan jai paljon varaa. Vedossa oli jannaa loppuun asti. Oma 310 veto oli helpon tuntuinen. Naniev yritti ohi, mutta tanko ei juuri inahtanutkaan lattiasta. Sitten yritti Ecuadorilainen, mutta turhaan. Michaliov sai juuri ja juuri 320 viimeisella tuomariaanin 2-1. Vasemman kaden ote ei pitanyt, mutta nosto hyvaksyttiin. Eli summa summarum: henkilokohtainen mitalitavoite saavutettiin ja ruotsalainen pysyi edelleen takana!!!”

Kvistin yhteistulos 797,5kg on hänen paras EM- sekä MM-tasolla tekemänsä. Myös Jouni itse oli tulokseensa tyytyväinen, vaikka odottikin 8:lla alkavaa tulosta. ”Jokatapauksessa mieli on hyva!!! Ja kroppa aivan sairaan kipea” – kommentoi Kvist tunnelmiaan.

Kvist kiittää läheisiään, seura- ja treenikavereitaan sekä tukijoitaan:

– Sotkamon Visa ry
– Kajaanin kaupunki
– Tapiola
– Luontaistuote Vitaminna/Life
– Salon Kaihdintuote
– SSPower
– Kainuun Prikaati