Visan taistelijapari kohti Kanadaa

Taistelijapari Kehänen-Kvist, Kvist vanhempana. Nostoasemanne Kanadassa. Tehtävä mm-mitalin saalistus. Tulialueen rajat vapaat. Tulenavaustasa kisalava. Kehänen avaa tulen 4.11. klo 15:00 ja Kvist 5.11. klo 17:00. Kysyttävää? Valmistautukaa kohtaamaan petollinen vastustaja!…

Visan Virpi Kehänen (56kg) ja Jouni Kvist (82,5kg) matkustavat lauantaina Kanadaan voimanoston maailman mestaruuskisoihin. Vastus on juuri niin kova kuin MM-tason kisalta voi odottaa.

Kehänen saa vastaansa 20 nostajaa viidestätoista eri maasta. Virpi on ennakkotilaoissa neljännellä sijalle. Kovimmat vastustajat ovat Ukrainan Tetyana Prymenchuk ja Venezuelan Lisett Buriel. Indonesian Hartani Srin ennakkotulos vaikuttaa tilastohuijaukselta, mutta totuus paljastuu vasta kisalavalla. Virpin harjoittelu on sujunut pääosin hyvin. Vanha selkävaiva muistutti itsestään noin kuukausi ennen kauden päätavoitetta ja esti Virpin osallistumisen Fitness Expossa järjestettyyn jalkakyykyn kutsukilpailuun Squatamaniaan.
– Treenit on menny aika lailla suunnitelmien mukaan, vaikka vanha selkävaiva yritti jossain vaiheessa hankaloittaa treenaamista. Oikealla treenillä, sopivalla levolla ja lihashuollolla kivut kuitenkin väistyivät ja sain tehtyä kaikki suunnitellut treenit, totesi kisamatkaa jännityksellä odottava Virpi.
Viimeistelytreenissä nostettu jalkakyykyn 205 kiloa lupaa jopa Suomen ennätystulosta, mikäli kaikki ’natsaa’ kohdalleen kisalavalla.
– Kisasta tulee tiukka ja pärjätäkseen on pystyttävä tekemään kova tulos. Mahdollisuudet menestykseen on kuitenkin olemassa ja tavoitteena on tehdä ehjä kisa ja kova tulos mitalin kiilto silmissä, kertoili Virpi tavoitteistaan.

Kvistilllä on vastassaan peräti 31 nostajaa kahdestakymmenestäneljästä maasta. Jouni on tilastoissa kahdeksannella sijalla. Sarjan kärkikolmikko (Wegiera – Puola, Hooper – USA, Ricks – USA) erottuu pääjoukosta selvästi, ja sen jälkeen on tasaisempaa.
– Katsotaan, miten kisassa käy – kärkimiehilläkin sattuu mustia hetkiä, jolloin saattaa avautua tilaisuus iskeä, aavisteli Kvist.
Kovimmat kamppailut sijoituksista käydään todennäköisesti Puolan Michailovin ja Ukrainan Nanievin kanssa. Tilastoissa neljäntenä majaileva Venezuelan Espinoza on täysin uusi tuttavuus ja tulee kisaan täysin puun takaa, jos miehen kunto kisalavalla vastaa yhtään todellisuutta.
– Yksi asia on kuitenkin lyöty kiveen: Ruotsalaiselle ei hävitä, uhosi Jone vanhaan kilpakumppaniinsa Lars Berglundiin (tilasto 825kg) viitaten.

Suomen maajoukkueen pääosat matkustavat Kanadaan ensi lauantaina. Paluu on maanantaina marraskuun 10. päivänä.

Visan kotisivuilla seurataan jännityksellä nostajakaksikkomme edesottamuksia heti, kun kansainväliset yhteydet saadaan avattua.