Visan junioreilla kahden SM-mitalin viikonloppu

Sotkamon Visan juniorit osallistuivat neljän nostajan voimin 10.-11.3.2007 Tampereella pidettyihin voimanoston Suomen mestaruuskilpailuihin. Sarjassa 67,5kg nostanut juuri 18 vuotta täyttänyt Tuomas Tolvanen saavutti hopeisen mitalin 527,5 kilon yhteistuloksella. Sarjan voitti ennakkosuosikkina kisaan lähtenyt Kuusamon Petteri Keränen tuloksella 550,0 kiloa. Tuomaksen tie kisoihin oli tuskainen, sillä hän nyrjäytti nilkkansa vain viikkoa ennen h-hetkeä. Sisukas nuorimies hoiti jalkansa kuntoon ja teki tuloksen, jonka uskomme riittävän näytöksi sub-junioreiden (alle 18v) Maailman mestaruuskilpailuihin. Suomen Voimanostoliitto tekee päätöksensä maajoukkuevalinnoista kevään aikana. Maailman mestaruuskisat käydään Ranskan La Gardessa 4.-8.9.2007.

Sarjassa 75 kiloa kilpaili Erno Paavola. Aiemmin helmikuussa penkkipunnerruksen SM-hopeaa voittanut Paavola joutui tyytymään neljänteen sijaan tiukan kilpailun jälkeen. Paavolalla oli mitali käsissään viimeisessä maastanostossa. Epäonnekseen Erno tiputti valmiin noston päätteeksi painot lattialle ilman vaadittavaa ’saattoa’, ja tuomarit hylkäsivät noston yksimielisesti. Ernon yhteistulos 612,5kg on hänen oma ennätys ja samalla junioreiden Kainuun piiriennätys. Myös Paavolan jalkakyykyn tulos 215,0kg ylsi uuteen piiriennätykseen. Sarjan voitti Joensuun Samuel Lappalainen tuloksella 662,5kg. Ensi vuonna Paavolalla on edessään siirtyminen yleiseen sarjaan. Huolimattomuudestaan sisuuntunut Paavola aikoo aloittaa kovan ja päättäväisen harjoittelun tavoitteenaan menestyminen aikuisten sarjoissa.

Sarjassa 82,5 kiloa kilpaili kaksi Visan junioria, Pekka Tervo ja Jani Korhonen. Tiukassa taistelussa nostajien sijoitukset vaihtuivat tiuhaan. Ennen maastanoston alkamista Tervo oli kolmantena ja Korhonen neljäntenä. Väkeväksi maastavetäjäksi tiedetty Korhonen kyttäsi cobran lailla tilaisuuttaan iskeä. Tervo aloitti nostonsa varmasti, mutta pronssiin vaadittu 232,5 kilon rauta nyökkäsi loppuasennossa ja Pekan oli tyytyminen neljänteen sijaan. Pekka teki kisassa kuitenkin kaikissa nostomuodoissa oman ennätyksensä, joten tyytymätön ei sovi olla, vaikka mitali jäikin harmillisen lähelle. ”Vetokone” Korhonen varmasti kakkosnostollaan (250,0kg) hopeisen mitalin ja komisti ennätystään viimeisellä nostollan vielä 257,5 kiloon. Näin iloinen Sotkamolaisyllätys oli valmis! Korhosen yhteistulokseksi tuli 617,5 kiloa ja Tervon 590,0 kiloa. Sarjan ylivoimainen voittaja oli usean vuoden maajoukkuekokemuksen omaava Tikkurilan Kajastuksen Ville Pikkarainen 710,0 kilon yhteistuloksella. Korhoselle tarjottaneen maajoukkuepaikkaa nuorten Pohjoismaiden mestaruuskisoihin, jotka käydään 20.-21.4. Ruotsin Säfflessä. Menestysjuhlista tavoitettu Korhonen ei vielä kommentoi mahdollista maajoukkuematkaansa.

Linkki: Kaikki tulokset