Asko Sirviö punnersi SM-pronssille Tuusniemellä

Sotkamon Visan Asko Sirviö nosti launantaina 24.3 pronssille avoimen luokan penkkipunnerruksen SM-kilpailuissa Tuusniemellä. Sirviö punnersi sarjassa alle 67,5kg kaikki nostonsa läpi tyylipuhtaasti ja teki viimeisellään tuloksen 167,5kg, mikä sivuaa hänen henkilökohtaista ennätystään. Sirviön huoltojoukkojen nerokkaan taktikoinnin ansiosta pronssille pyrkinyt Tapanilan Erän Ari Kurjenkallio korotti viimeiseen nostoonsa 175,0 kg. Rauta oli miehelle kuitenkin liian raskas ja Kurjenkallion oli tyytyminen neljänteen sijaan tuloksella 160,0kg. Sirviön sarjan voitti Tuomas Nikkilä (TamRy) tuloksella 187,5kg. Hopeamitali meni TNT:n Antti Savolaiselle samalla tuloksella 187,5kg .

Visan naisia kilpailussa edusti Riikka Auvinen, joka on vuoden vaihteessa voimaan tulleiden sääntömuutosten vuoksi siirtynyt sarjaan alle 48kg. Altavastaavan asemasta kilpailuun lähtenyt Auvinen aloitti kilpailun 55,0 kilon punnerruksella ja selvitti toisellaan 62,5 kiloa. Viimeiseen nostoon Auviselle lastattiin hopeamitalin oikeuttavat 67,5 kiloa, joka on hänen henkilökohtainen ennätysrautansa. Rauta osoittautui tällä kertaa kuitenkin liian raskaaksi eikä Auvinen yltänyt tällä kertaa mitalisijoille. Sarjan piikkipaikan itselleen lunasti Salon Voimailijoiden Raija Koskinen ylivoimaisella tuloksella 90,0kg. Sarjan muut mitalistit, Sanna Apuli (PyPa) ja Irmeli Vaulakorpi (HPV) punnersivat molemmat 67,5kg, joista kevyempänä nostajana hopealle ylsi Apuli. Päivän toinen Kainuulainen naispunnertaja Kajaanin Kuohun Aira Knutars nosti pronssille sarjassa 52kg tasatuloksella 80,0kg.

Visan juniorinostajat Erno Paavola ja Tommi Korhonen lähtivät kisaan parantamaan alkuvuoden junnukisoissa tekemiä ennätyksiään. Paavolan sarjassa alle 75kg nähtiin äärimmäisen kova mitalitaistelu. Paavola selvitti ensimmäisellä nostollaan 177,5kg ja toisellaan 185,0 kiloa, jolla hän sai varmistettuaan itselleen viidennen sijan. Pronssille pyrkineen Paavolan viimeseen nostoon lastattiin 190kg, joka ei tekniikkavirheen vuoksi taipunut hyväksyttyyn loppuasentoon. Sarjan kolmen kärkeen pääsivät lopulta Oulun PowerTeamin Jani Haapamäki (195,0kg), Joensuun Punttipoikien Tomi Vikla (195,0kg) sekä Viitasaaren Viestin Jukka Jäntti (187,5kg). Paavolan sekä Pietarsaaren Voimailijoiden Erkki Rajalan tulos oli 185,0kg, joista Rajala sijoittui kevyempänä neljänneksi. Tuloksellaan Paavola teki myös alle 23-vuotiaiden Kainuun piirinennätyksen.

Painoluokassa 82,5kg nostanut Tommi Korhonen aloitti kilpailun puhtaalla 180,0kg nostolla. Toiseen nostoon lastattiin Kainuun piirinennätysrauta 185,0kg, joka kirjattiin Korhosen nimiin tiukan mutta onnistuneen noston seurauksena. Kolmannella nostollaan Korhonen yritti parantaa ennätystä vielä 190,0 kiloon, mutta rauta oli selvästi liian raskas. Tuloksellaan Korhonen sijoittui sarjan yhdeksänneksi. Sarjan kolmen kärkeen ylsivät Tapanilan Erän Juha Tuononen (225,0kg), Jyväskylän Voimaklubin Jani Närhi 212,5kg sekä Hyvinkään Voima-Veikkojen Mikko Helin (210,0kg)

Linkki: Kisan kaikki tulokset